Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.933
% 0.77
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.933
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Starknet (STRK) Neden Değer Kaybediyor?

strk starknet

Nethermind’in airdrop avcılarına ve balinalara yönelik müdahalesiyle birlikte, Starknet’in STRK coini hızla değer kaybetti. 20 Şubat’ta piyasaya sürülmesinin ardından, coinin değeri %50’den fazla düştü.

Son iki gün içinde, Ethereum tabanlı katman-2 ağı Starknet’in tokeninin fiyatı ciddi şekilde düştü. Bu düşüşün ana nedeni, Ethereum altyapı şirketi Nethermind’in ve airdrop çiftçilerinin milyonlarca dolarlık tokeni satmasıydı.

CoinGecko verilerine göre, Starknet’in (STRK) fiyatı %60’a yakın bir düşüş yaşadı ve 20 Şubat’ta gördüğü en yüksek seviye olan 4,41 dolardan 1,90 doların altına geriledi.

STRK, Binance’te listelendikten sonra kısa sürede 7,70 dolara kadar yükseldi, ancak o zamandan beri %75,4’lük bir düşüş yaşayarak 1,90 doların altına geriledi. Bu durum, piyasada ciddi bir dalgalanmaya neden oldu ve yatırımcılar arasında endişe yarattı.

strk
Starknet (STRK)’nin fiyatı 20-22 Şubat arasında neredeyse yarı yarıya düştü. Kaynak: CoinGecko

Lookonchain adlı blockchain analistleri, 22 Şubat’ta yayınladıkları bir raporda “$STRK’nın fiyatı, piyasaya sürülmesinden bu yana sürekli düşüş eğiliminde” ifadesine yer verdiler.

Şirketin yaptığı araştırmalara göre, Nethermind’in 6,7 milyon doların üzerinde değerde 3,41 milyon STRK sattığı belirlendi. Ancak firma, hala ellerinde 12 milyon dolar değerinde token bulundurduğu için “satışların devam edebileceği” uyarısında bulundu.

Bu gelişmeler, yatırımcılar arasında endişe ve belirsizlik yaratmış durumda. Lookonchain’in analizleri, piyasadaki hareketliliği ve tokenin gelecekteki performansını anlamak adına önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor.

Birkaç saat önce Lookonchain, STRK airdrop avcılarının cüzdanlarını birleştiren ikinci bir örneği tespit etti ve bu örnekte yaklaşık 1,800 farklı cüzdandan toplamda 2,4 milyon dolar değerinde 1,2 milyon STRK’nın tek bir adrese taşındığını duyurdu.

21 Şubat’ta Lookonchain, yaklaşık 1,400 farklı cüzdandan toplamda 3 milyon dolar değerinde 1,4 milyon STRK’nın tek bir adrese taşındığı bir başka airdrop avcısı örneği bulduğunu açıkladı.

Bu durum, airdrop avcılarının büyük miktarda STRK topladıkları ve bunları tek bir adreste birleştirdikleri yönündeki endişeleri artırıyor. Lookonchain’in bu tür analizleri, kripto topluluğunda önemli bir kaynak olarak kabul ediliyor ve yatırımcıların tokenin gelecekteki performansını anlamalarına yardımcı oluyor.

Yearn.finance’ın geliştiricisi olan Banteg;
“Starknet’in airdrop’u öncesinde, airdrop için uygun olan 1,3 milyon cüzdanın 700.000’den fazlasının airdrop avcıları tarafından kontrol edilen GitHub hesaplarına bağlıdır.” dedi. Ancak, STRK airdrop’u, Starknet kullanıcılarının dağıtımlara uygun olmadıklarını iddia etmeleri nedeniyle bir takım aksaklıklar yaşadı. Kullanıcıların ağda en az 0,005 Ethereum sahibi olmaları gereken uygunluk kriterleri, işlemi zorlaştırdı.

Airdrop başlatıldığında, büyük bir alım dalgası yaşandı ve tahsislere başladıktan sonra ilk bir buçuk saat içinde 45 milyon STRK tokeni güvence altına alındı. Diğer bazı kullanıcılar ise, STRK’nin Starknet yatırımcılarını ve katkıda bulunanlarını ödüllendirmeye yönelik plana itiraz etti. Plan, lansmandan yaklaşık iki ay sonra arzın %13’ünü oluşturan 1,3 milyar STRK ile ödüllendirme öngörüyordu.

Voyager’ın verilerine göre, şu ana kadar yaklaşık 430 milyon STRK coini uygun kişiler tarafından talep edildi. Bu yaklaşık olarak dağıtımın toplam değerinin %92’sine denk gelen 790 milyon doların üzerinde tahmin ediliyor. STRK’nın fiyatı düşse de, Starknet’in kilitlenen toplam değeri 73,5 milyon doları buldu.

DefiLlama’ya göre, son 24 saat içinde neredeyse %30’luk bir artış yaşandı. Bu durum, Starknet’in hala güçlü bir ilgi gördüğünü ve topluluğunun büyümeye devam ettiğini gösteriyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir