Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.442
% 1.21
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.442
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Stablecoin Rekabeti Körükleniyor

Stablecoin

Stablecoin piyasasında rekabet devam ederken, BUSD arz artışı ve yoğun talep neticesinde güç kazanıyor.

Kripto para pazarı genişlemeye ve büyümeye devam ettikçe, stablecoin’lerin kullanımı da güçleniyor. Özellikle Terra krizinin ardından UST‘nin depeg olması, bu pazardaki rekabeti de körükledi. Finansmanı ve yapısıyla projesini destekleyebilen şirketler ise varlığını güçlendirmeye devam ediyor. USDC, BUSD ve USDT arasındaki rekabette, Binance’den BUSD hamlesi gecikmedi.

Binance, Stablecoin Pazarına Yoğunlaştı

Stablecoin rekabetinde öne çıkan Binance, şirketinin desteklediği BUSD için çalışmalarını sürdürüyor. Güçlü şirket son olarak, pazardaki rakibi USDC’den topladığı rezervleri sattı. USDC rezervlerini boşaltan şirket, oradan aldığı nakiti BUSD tarafına dönüştürdü.

Kripto milyarderi ve FTX borsasının kurucusu Sam Bankman-Fried, Binance’nin yapmış olduğu bu işlemi ikinci büyük stablecoin savaşı olarak değerlendirdi. İlk savaş 2018 yılında, USDT ve USDC’nin öne çıktığı bir rekabet yarışıydı.

Ayrıca BUSD tarafında arz artışı gözlemlendi. BUSD arzı güncel verilere göre 21.6 milyar adet civarında bulunuyor. Bu arz ve piyasa değeri göze alındığında BUSD, stablecoin pazarının yüzde 15’ine hakim oldu.

Bu piyasa rekabetinin lideri güncel verilere göre, Tether’in projesi USDT olarak öne çıkıyor. Şirket, güçlü ekonomik yapısı ve tek projeye yoğunlaşması nedeniyle BUSD ve USDC’nin önünde ilerliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir