Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$61.970
% 3.12
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 61.970
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Dolar/TL haftaya nasıl başladı?

Dolar/TL yeni haftaya sakin başladı.

Merkez Bankasının faiz indirimine tepki vermeyen dolar kuru, BDDK’nin kredileri sıkılaştıran yeni kararına da tepki vermedi ve 18,60 yakınında sakin seyir izliyor.

Faiz tek haneye inecek

150 baz puanlık faiz indirimi yapan Merkez Bankası, Kasım’da benzer bir adımla faiz indirim sürecini tamamlayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hafta sonu katıldığı etkinliklerde faizin tek haneye ineceğini söyledi.

BDDK kredi kullanımını kısıtladı

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), şirketlerin kullanacağı kredide sınırlamaya gitti. Haziran’da şirketler için nakdi yabancı para varlıklarının TL karşılığının 15 milyon TL üzerinde olması yönündeki karar, 10 milyon TL olarak güncellendi.

Şirketlerin yabancı para nakdi varlıkların TL karşılığının aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının %10’unu aşması koşulu ise %5 olarak değiştirildi.

Böylelikle 10 milyon TL üzeri dövizi olan ve döviz nakdi varlıkları, bilançosunun yüzde %5’ini aşan şirketler TL kredi kullanamayacaklar. Yabancı para oranını düşürerek TL varlıklara talebi artırmayı ve aynı zamanda amacına uygun kredi kullanımını sağlamayı hedefleyen kararın Haziran’daki gibi etkisi olmadı.

Dolar kurunda işlemler çok sınırlı

Eylül’de sakin bir yükselişle 18,36 rekorunu aşan kur, haftalardır 18,58 civarında oldukça dar bantta işlem görüyor. PPK kararının ardından fiyat 18,60’ta. Seans açılış ve kapanışlarında 18,70’lere anlık atak gösteren kurda seans içi işlemler oldukça sınırlı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir