Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.934
% 1.39
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.934
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Solana’daki Memecoin Çılgınlığı!

Solana'daki Memecoin Çılgınlığı!

Solana ağ etkinliği, Solana tabanlı memecoin‘lere olan ilginin artmasıyla Ethereum’u geride bıraktı. Bu aktiflik, SOL fiyatına pozitif yönde yansıdı.

Solana‘daki memecoin popülaritesi, Cuma günü on-chain hacimleri tüm zamanların en yüksek seviyesine taşıdı.

Ethereum’un önde gelen rakibi Solana’nın hacmi, Cuma günü 3.79 milyar doları aştı. Blok zincirinin önceki tüm zamanların en yüksek hacmi 2.85 milyar dolardı.

Cumartesi günüyse, Cuma gününün ATH seviyesine yakındı ve 3.44 milyar dolarlık hacim görüldü. 24 saatlik hacimse şu anda 3.61 milyar dolar seviyelerinde bulunuyor.

Solana’daki aktif adreslerin ve yeni cüzdanların sayısı artmaya devam ediyor. Haftasonu yaklaşık olarak, 2022 yılının Haziran ayından bu yana görülmeyen bir seviye olan 1.2 milyon aktif adres kaydedildi. Aynı zamanda Solana ağındaki yeni adreslerin sayısı da yeni tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru yükselmeye devam ediyor ve haftasonu yaklaşık 870.000 yeni adres kaydedildi.

Ağdaki toplam ücretler de tüm zamanların en yüksek seviyelerinde yer alıyor. Solana ağında dün ödenen toplam işlem ücretleri yaklaşık olarak 3.83 milyon dolar değerinde olan 20.350 SOL tutarındaydı.


İlginizi Çekebilir: Phantom Cüzdanı Sorunları ve Dolandırıcılık Uyarısı !


Memecoinler ve Ön Satışlar Aktiviteyi Artırıyor

Solana‘da devam eden bu aktiviteye sebep olan faktörlerden biri, son zamanlarda yatırımcılar tarafından dikkat çeken ve yüksek getiri oranlarına sahip token olan Book of Meme (BOME)’ un Binance’de listelenmesiyle başlayan memecoin akınıdır. BOME’un piyasaya çıkışından birkaç gün sonra yaklaşık yüzde 1500’ün üzerinde artması yatırımcılar tarafından dikkat çekmektedir.

Solana tabanlı memecoin ön satışları da artış gösterdi. Bu ön satışların bazıları dolandırıcılık olarak suçlanırken, diğerleriyse doğrulanmış dolandırıcılık olarak nitelendirildi.

Memecoinler ve Ön Satışlar Aktiviteyi Artırıyor

SOL Artmaya Devam Ediyor

Solana’nın piyasa değeri 15 Mart 2024 tarihinde tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. SOL, geçtiğimiz hafta sonu yaklaşık yüzde 15’lik yükseliş gerçekleştirerek yazının yazıldığı sırada 201$ seviyesinde işlem görüyor.

Solana'daki Memecoin Çılgınlığı!

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel Telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir