Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.583
% 2.07
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.583
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Solana Coin Yorum ve Geleceği: DeFi Canlanıyor

Solana (SOL) fiyatı yükselişini sürdürürken, DeFi borç verme protokolü Marginfi, aşırı teminatlandırılmış stablecoin olan YBX’i piyasaya süreceğini duyurdu.

Kripto para piyasası haftanın başlarında güçlü bir performans sergiledikten sonra bir süre ara verdi ancak Solana (SOL) ikinci gün üst üste %10’luk artışla yükseliş ivmesini korumaya devam ediyor. Solana’nın günlük işlem hacmi 7 milyar doların üzerine çıktı ve haftalık grafiklerde fiyatı %30 yükseldi. Piyasa analistleri, Mart ayı içinde Solana fiyatının 200 dolara yükselmesini bekliyor.

Solana DeFi Ekosistemi Güçlü Büyüme Kaydediyor

Solana blok zincirindeki önde gelen borç verme protokolü Marginfi, yakında jitoSOL, mSOL, bSOL ve LST gibi önemli Solana varlıkları ile desteklenen aşırı teminatlandırılmış c olan YBX’i piyasaya süreceğini duyurdu. Ayrıca, stablecoin Mart ayının ikinci yarısında ana ağa girecek.

$YBX, Marginfi platformunda Likidite Staking Tokenları (LST’ler) karşılığında basılır. Bu LST’lerden elde edilen staking geliri, $YBX tutucularına yönlendirilecek, böylece $YBX’in Solana tarafından tamamlanan her epoch ile USD karşısında değer kazanması süreci kolaylaştırılacak.

Analistler Uyardı: Bu Noktada Ralliye Katılmak Riskli Olabilir!

Bu mekanizma, borç verenlerin borçlanma stratejilerini optimize etmelerini sağlayarak, borçlanma oranlarının altına sabit bir maruz kalma imkanı sunar. Ayrıca, $YBX sahipleri artık, Solana blok zincirinde USDC veya USDT gibi geleneksel sabit paralara göre, çeşitlendirilmiş, getiri sağlayan ve merkeziyetçi olmayan bir alternatif elde etmiş oluyor.

Ayrıca, Marginfi’nin şu anki toplam kilitli değer (TVL) etkileyici bir şekilde 580 milyon dolar seviyesinde bulunuyor ve bu da onu Solana ağında çalışan üçüncü en büyük TVL protokolü konumuna getiriyor. YBX’in piyasaya sürülmesi, kullanıcılarına çeşitli varlıklarla desteklenen yeni bir stablecoin seçeneği sunarak Solana DeFi ekosistemini daha da güçlendiriyor.

Solana Coin Yorum ve Geleceği

Solana, yaklaşık bir hafta boyunca 100 ila 110 dolarlık dar bir aralıkta işlem gördükten sonra piyasada artan aktiviteye tanık oldu. Bu ivme, direnç seviyesinin üzerine bir kırılma yaşanmasını sağladı. Kısa süreli %5,85’lik bir düzeltmeye rağmen, yükseliş eğilimi hızla geri döndü ve fiyatı %13 yukarı taşıdı. Sonuç olarak, Solana, 125 dolarlık direnç seviyesini aşarak yükseliş aşamasına girdi. Analistler, Solana fiyatının Mart ayı sonuna kadar 200 dolara yükselmeye devam etmesini bekliyor.

Solana fiyatındaki son artış, Solana ağında oluşturulmuş bir token olan Dogwifhat (WIF) meme coinine olan ilgiyle de çakışıyor. Bu çılgınlık, meme coinin fiyatının 27 Şubat’ta 0,52 dolardan 0,79 dolara yükselerek %50’den fazla bir artış yaşamasına neden oldu. WIF, 14 Aralık 2023’teki kuruluşundan bu yana %374’ün üzerinde müthiş bir sıçrama yaşadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version