Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$60.317
% 4.01
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.317
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Solana (SOL) Mayıs 2022’den Sonra En Yüksek Seviyede !

Solana (SOL), 20 Aralık’ta gösterdiği yüzde 13,8’lik artışla Mayıs 2022’den beri en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz iki haftada yaşanan yüzde 33,5’luk yükseliş, SOL’un piyasa değeri açısından ilk kez XRP’yi geride bırakmasını sağladı. Varlık, stablecoin’ler dışarıda tutulduğunda en büyük dördüncü kripto para konumuna geldi.

Gelişen Kullanıcı Deneyimi ve Daha Ucuz İşlemler, SOL’un Yükselişini Sürüklüyor

Bazı analistler, Solana ağının daha ucuz ve daha hızlı işlemler sunduğu düşünüldüğünde rakibi Ethereum’u geride bırakıp bırakamayacağı ihtimalini değerlendiriyor. Trader Evnass6’ya göre, Solana’nın kullanıcı deneyimi Ethereum’dan daha iyi bir performans göstermesini sağlıyor.

Artan ağ aktivitesinden SPL token lansmanına kadar birçok faktör fiyat artışına katkıda bulunuyor. Ancak mevcut değerlemenin doğru olup olmadığını ve 100 doların üzerinde bir yükseliş olup olmayacağını görebilmek için daha kapsamlı bir analiz yapılması gerekiyor.

Solana (SOL)

Airdrop Çılgınlığı ve Jito’nun Başarısı, SOL Fiyatını Destekliyor

SOL fiyatındaki mevcut yükseliş, Solana’nın Saga isimli telefonunun tamamen satılmasına ve ikinci piyasalarda yüksek fiyatla işlem görmesine yol açan airdrop çılgınlığıyla destekleniyor.

Solana, 7 Aralık’ta büyük merkezi borsaların Ethereum’un Lido’sundan ilham alan Jito likit staking protokolü token’ı olan SPL token’ı JITO’yu listelemesiyle dikkatleri üzerine çekti. Jito’nun airdrop’u katılımcılar için etkileyici kârlar sağladı ve piyasa değeri işlemden sonraki ilk birkaç saat içinde 300 milyon doları geride bıraktı. Coinbase ve Binance’teki başarılı listelenme, Solana ağındaki diğer airdrop’lara ve token lansmanlarına olan talebi de artırdı.

Solana’nın Saga telefonuyla birlikte memecoin BONK’un 14 Aralık’ta Coinbase’te listelenmesiyle bir dönüm noktası meydana geldi. Her telefon, yaklaşık 30 milyon BONK satın aldı.

DApp Etkinliği de SOL’un Yükselişini Destekliyor

Solana ağının DApp’ler açısından büyümesinin de gösterdiği üzere, SOL’un yükselişi mevcut memecoin’lerin ötesine geçiyor. Yalnızca üç hafta önce 29 Kasım’da Solana’nın TVL’si yalnızca 654 milyon dolardı ve bu yalnızca yüzde 1,4’lük pazar payını temsil ediyordu. DefiLlama’ya göre bu veriler şu anda yüzde 96’lık bir artışla 1,28 milyar dolara ulaştı.

Solana ağındaki mevduat artışlarında DApp’lerdeki artan aktivite de eşlik etti. Solana’nın ağ hacmindeki artışının en iyi rakiplerini geride bıraktığını belirtmekte fayda var. Benzer bir biçimde Solana’nın DApp’leriyle etkileşime giren benzersiz aktif adreslerin sayısını etkileyici bir şekilde 875.250 dolara yükseltirken rakip blockchain’lerin büyük kısmı aynı yedi günlük dönemde düşüş yaşadı.

Dikkatinizi çekebilir: Ripple İrlandada Destekleniyor!

Solana’daki son aktivite artışının öncelikle Bonkwifhat (BIF), Ribbit (RBT), Jupiter (JUP), Meow Coin (MEOW), Phantom, Kamino, Drift ve daha birçokları dahil olmak üzere yaklaşan birçok airdrop ve token lansmanı beklentisinden kaynaklandığı iddia edilebilir. Bununla birlikte Solana ağı, daha fazla kullanıcının katılımını sağlayarak ve TVL’sini artırarak konumunu sağlamlaştırıyor ve DApp endüstrisindeki varlığını daha da güçlendirebilecek gelecek vadeden projeleri de kendisine çekiyor.

Popüler Cüzdan ve Araştırma Raporları, SOL’u Destekliyor

Popüler donanım cüzdanı sağlayıcısı Trezor, 20 Aralık’ta Solana ve SPL token’larını desteklediğini duyurdu. Bununla birlikte Binance Research, aynı gün paralel hesaplamaya ilişkin bir yükseliş raporu yayımladı ve “bilgi işlem kaynaklarını daha verimli kullanarak” blockchain verimini artırdı. Raporda paralel hesaplamanın bir örneği olarak özellikle Solana’dan bahsedildi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir