Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.645
% 2.27
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.645
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Singapur Merkez Bankası, CBCD Planını Açıkladı!

singapur cbcd

Singapur Merkez Bankası, yerel bankalar arasında anlaşmalar için kullanılacak olan CBCD başlatma planını açıkladı.


Singapur Merkez Bankası (MAS), Singapur doları tabanlı Merkezi Banka Dijital Para Birimi (CBDC) için bir pilot programın lansmanını duyurdu ve bu CBDC’nin yerel bankalar arasında ödemelerde kullanılması hedefleniyor.

MAS Genel Müdürü Ravi Menon, 16 Kasım’da düzenlenen Singapur Fintech Festivali’nde yaptığı açıklamada, “MAS’ın, ticari bankalar arasındaki ödemeleri anında gerçekleştirmek için toptan CBDC’lerin “canlı” ihracının pilot uygulamasını yapacağını duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Daha önce sadece test ortamlarında CBDC ihracını simüle eden MAS, Menon’un belirttiği gibi yakın bir gelecekte Singapurlu bankalarla işbirliği yaparak yerel ödemelerde CBDC kullanımını test edecek.

Ayrıca Menon, test programının bir parçası olarak bankaların bilançolarındaki talepleri temsil eden tokenize yükümlülüklerin ihraç edileceğini açıkladı.

Perakende müşteriler, bu tokenize yükümlülükleri tüccarlarla işlem yapmak için kullanabilecek ve bu işlemler toptan CBDC’nin otomatik transferi yoluyla gerçekleştirilecek.

Toptan CBDC, öncelikle merkez bankaları, ticari bankalar ve diğer büyük finansal kuruluşlar arasındaki ödemelerin gerçekleştirilmesinde kullanılırken, bu pilot programın perakende müşterilerle olan etkileşimini artırması bekleniyor.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden de Takip Etmeyi Unutmayın!


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir