Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.166
% 0.63
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.166
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Şimdiye Kadar Yok Satan En Pahalı 5 NFT Token!

NFT endüstrisi gelişmeye devam ediyor. NFT token projelerinin sağladığı çeşitlilik ve sahiplik, dünyayı algılama şeklimizi de dönüştürüyor. NFT’lerin yükselişinin anahtarlarından biri, onları satın almak için harcanan şaşırtıcı miktarda para olmuştur. NFT koleksiyonlarına olan talep, değerlerini sürekli olarak artırdı. Aynı şekilde, yatırım yapmak için büyük miktarda kriptoya sahip etkili topluluklar, NFT patlamasında önemli rol oynamaya devam ediyorlar. Dünyanın en pahalı NFT’sinin değerinin ne olduğunu hiç merak ettiniz mi? Coinmuhendisi.com olarak, şimdiye kadar yok satan en pahalı 5 NFT token projesini inceledik.

5-Pikselli avatar: ‘’CryptoPunk #5822’’ — (23.7 milyon dolar) 

Larva Labs’ın “Punks” olarak adlandırdığı pikselli avatarlarından biri. CryptoPunk’lar NFT token projelerinin öncüleridir. Bu NFT aynı zamanda, ilk üretken NFT koleksiyonlarından birini temsil ediyor ve oradaki en nadir Cryptopunk’lardan biri.

Punk, blockchain girişimi ‘Chain’in CEO’su Deepal Thaplial tarafından satın alındı. Bu punk, 10.000 NFT koleksiyonundaki dokuz uzaylıdan biri. Ayrıca bandana takan 333 kişiden biri.

4-Hem fiziksel hem dijital bir sanat eserİ: ‘’Beeple’s HUMAN ONE — $28.985m  

Beeple’ın imzasını taşıyan Human One bu listenin en farklı üyesi. Distopik bir evrende ilerleyen ve astronota benzeyen bir figürü içinde barındıran bir video enstalasyonu olan Human One, yedi metre uzunluğunda dev bir LED ekrandan oluşuyor.

Alüminyum ve ahşap çerçeveli bu ekran dört cepheden de izlenebiliyor. “Hem fiziki hem de dijital” olarak tanımlanan bu sanat eseri, hibritleşmiş bir tasarıma sahip. LED ekrandaki görüntüler durmadan değişiyor ve Ethereum blokchain’i üzerindeki videolar üzerinden rastgele seçiliyor. Bu sayede de sürekli güncellenebiliyor ve böylelikle “benzersiz” hale geliyor. Human One ile, Beeple’ın gerçekten benzersiz bir şey yaratmak istediğini ve bunu başardığını söyleyebiliriz.

3- Büyük bir sembol: ‘’Clock’’ (52.7 milyon dolar)  

Dünyanın en pahalı NFT token projelerinin her biri önemli bir şeyi temsil ediyor.  Tıpkı “Clock” adlı projede olduğu gibi… “Clock”, Pak ve Julian Assange tarafından yaratılmış bir eserdir ve WikiLeaks’in kurucusu Assange’ın hapsedildiği günleri saymaktadır.

Assange güçlü bir semboldür ve dünyanın dört bir yanındaki insanların büyük değer verdiği bir şeyi kişileştirmektedir. Bu NFT, Assange’ın yasal savunması için para topladı ve nihayetinde, NFT’yi satın almak ve Assange’ı desteklemek için paralarını bir araya getiren 10.000’den fazla kişiden oluşan AssangeDAO tarafından satın alındı.

2- Tek bir sahibi olan en pahalı NFT token: ‘’Everydays: the First 5000 Days’’ (69.3 milyon dolar)  

Mike Winkleman olarak da bilinen Beeple, hayatını değiştiren bu sanat eserini Ekim 2021’de Christie’s müzayedesinde 69 milyon dolara sattı. Bu eser “sanat tarihinin bir sonraki bölümü” olarak selamlandı ve Beeple “yaşayan en değerli sanatçılardan biri” olarak adlandırıldı.

Bu, büyük bir müzayede evi tarafından sunulan, ilk tamamen dijital sanat eseriydi ve Beeple’ın çalışmalarının 5000 parçasını kolaj biçiminde temsil ediyordu. Aynı zamanda bu NFT token, şimdiye kadar tek bir sahibine satılan en pahalı eser. Bu eser şu anda 14. yılında.

1- Dünyanın en pahalı NFT token projesi:  ‘‘The Merge’’  (91.8 milyon dolar)  

Anonim dijital sanatçı Pak’ın eseri The Merge, Nifty Gateway’de 91.8 milyon dolara satıldı ve 28.983 koleksiyoncu toplam 312.686 birim kütleyi topladı… Bu sanat eserinin konsepti akıllı sözleşmeye dayanıyor, özel bir ‘birleştirme’ işlevi, alıcıların kütle parçaları satın almalarına ve daha büyük bir kütle oluşturmak için birden fazla parçayı birleştirmelerine izin verdi.

Her birim, açık artırma yoluyla, 25 dolar ile 575 dolar arasında değişen fiyatlara satıldı. Sonunda, NFT’ler toplam 91.8 milyon dolar karşılığında satıldı. Bu da onu dünyanın en pahalı NFT token projesi haline getirdi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir