Kriptolar:
29351
Bitcoin:
$66.785
% 0.45
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.27
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 0.14
Korku & Açgözlülük:
71 / 100
Bitcoin:
$ 66.785
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Silvergate Bank, Müşterilerin Para Çekme Taleplerini Karşılamaya Çalışıyor

Silvergate

FTX iflas süreci, Silvergate’i olumsuz yönde etkileyerek şirketin varlıklarını zararına satmasına ve 8.1 milyar $ değerindeki müşteri para çekme talebini karşılamak için personel sayısını %40 oranında azaltmasına neden oldu.

Wall Street Journal tarafından yayınlanan bir rapora göre, banka para çekme işlemlerine yetişebilmek için bilançosunda tuttuğu borçları tasfiye etti ve bu süreçte 718 milyon dolar kaybetti. Bu kaybın firmanın 2013’ten bu yana elde ettiği kârı aştığı bildiriliyor. Buna ek olarak, firmadaki kripto ile ilgili mevduatlar geçen yılın dördüncü çeyreğinde %68 oranında düştü.

Bu nedenle Silvergate, toplam personelinin %40’ı olan yaklaşık 200 çalışanını işten çıkardı. Bunun dışında banka, Diem projesi için inşa ettiği teknolojiyi satın almak üzere Facebook’a ödediği yaklaşık 200 milyon doları silerek kendi dijital para birimi projesini başlatma planını da iptal etti.

Buna rağmen, banka kriptoya olan bağlılığını sürdürüyor ve bir dönüşüm aşamasını idare etmek için yeterli fona sahip olduğunu iddia ediyor. Banka, mevcut piyasa durumunu yönlendirmek için “kararlı adımlar attığını” vurguladı.

Silvergate için İşler Hiç İyi Gitmiyor

Banka, FTX ve Alameda Research ile olan bağları nedeniyle Amerika Birleşik Devletleri milletvekillerinin incelemesi altında. 6 Aralık’ta üç ABD’li senatör Silvergate’e bir mektup yazarak FTX borsası çökerken bankanın müşteri kayıplarındaki rolünü soruşturdu. Mektuba göre şirketin FTX müşteri fonlarının Alameda’ya aktarılmasındaki rolü, şüpheli faaliyetlerin izlenmesi ve raporlanmasında kendi açısından bir başarısızlık gibi görünüyor.

16 Aralık’ta Silvergate aleyhine, FTX müşteri fonlarının kaybında oynadığı iddia edilen rolden sorumlu tutulması amacıyla bir toplu dava açıldı. Davada bankanın “FTX’in yatırım dolandırıcılığının ilerletilmesindeki” rolü nedeniyle sorumlu olduğu iddia edildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir