Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$65.035
% 4.58
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 65.035
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Eski FTX Avukatı SBF Davasında ABD İle İşbirliği Yaptı

Sam Bankman-Fried SBF

İflas etmiş kripto borsası FTX’te üst düzey uyum şefi olarak görev yapan tartışmalı avukat Daniel Friedberg’in borsanın çöküşünü soruşturan ABD savcılarıyla işbirliği yaptığı bildirildi.

Reuters’in haberine göre Friedberg, ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı (SDNY) tarafından 22 Kasım’da iki düzine müfettişin katıldığı bir toplantıda FTX ile ilgili detaylı bilgi verdi. Konuyla ilgili bilgi sahibi bir kaynağa dayandırılan habere göre toplantıda Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’ndan yetkililer yer aldı.

Toplantıda Friedberg savcılara FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’in yasadışı iş planını finanse etmek için müşteri fonlarını kullanmasına ilişkin bilgilerini aktardı. Ayrıca Bankman-Fried’inbir diğer şirketi Alameda Research’ün nasıl işlediğine dair ayrıntılar da verdi.

Reuters’in kaynaklarına göre Friedberg, Bankman-Fried’in FTX’in parasının bitmek üzere olduğunu üst düzey yöneticilere açıklamasından bir gün sonra, 8 Kasım’da FTX’teki görevinden istifa etti.

Avukat, Borsa Hakkında Bilgi Vermeye İstekli

Avukatın, Bankman-Fried’in Ekim ayındaki duruşmasına hükümet tanığı olarak davet edilmeyi beklediği bildirildi. Friedberg şu ana kadar herhangi bir  suçlamaya maruz kalmadı ve kendisine cezai soruşturma altında olduğu söylenmedi. ABD makamlarının Bankman-Fried’in davasında daha fazla ayrıntı elde etmesine yardımcı olmaya istekli olsa da, Friedberg’in kendisi bazı kişisel bilgileri kamuoyundan gizlemek için önlemler aldı.

FTX’in çöküşünden kısa bir süre sonra Friedberg, çevrimiçi poker dolandırıcılığı UltimateBet ile ilişkisini gösteren raporlar nedeniyle LinkedIn profilini sildi. Friedberg’in UltimateBet’te genel danışman olarak görev yaptığı ve 2008 yılında bu firmanın hile skandalının örtbas edilmesinde rol oynadığı bildirildi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir