Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$63.404
% 0.39
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.404
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Sihirli Metrik Belirledi: Bitcoin Bu Tarihte Dibe Vuracak!

Birçok Bitcoin meraklısı, önceki birkaç boğa piyasasının zirvelerini “sihirli bir şekilde” tahmin eden Pi Cycle Top göstergesini duymuştur. Bununla birlikte çok az kişi, bunun tam tersini, Pi Cycle Bottom’ı biliyor. Peki, bu metrik BTC’de dip seviye olarak hangi seviyelere işaret ediyor? İşte beklentiler…

Pi Cycle Top’ın tarihi etkinliği

Bu sinyalin tarihi etkinliği, en büyük kripto para biriminde çeşitli zirveleri gösterdi. Örneğin Pi Cycle Top Sinyal 12 Nisan 2021’de başladı ve sadece iki gün sonra Bitcoin 64.900 dolarlık tarihi bir tüm zamanların en yüksek seviyesine (ATH) ulaştı. Pi Cycle Top’un bu yüksek doğruluğu bir istisna değildi, çünkü gösterge önceki döngülerde de çok etkiliydi. Önceki boğa piyasalarının 3 tarihi ATH’sinin tümü, sinyalin zirveden en fazla 5 gün önce veya sonra yanıp sönmesiyle çakıştı.

Pi Cycle Top’un aşılmasından uzak olduğu tek ATH, en sonuncusudur. 10 Kasım 2021’de BTC 69.000 dolara ulaştığında gösterge bir sinyal üretemedi. O zamanlar bu, boğa piyasasının ikinci dalgasının henüz bitmediğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Pi Döngüsü ile Bitcoin dibi ve ayı döngüsü

Pi Cycle Bottom, Pi Cycle Top’un tam tersidir. Analistlere göre düşüş versiyonu, 471 SMA ve 150 EMA arasındaki ilişkidir. Görünüşe göre Pi Cycle Bottom göstergesi, önceki iki ayı piyasasının (mavi çizgiler) mutlak dibinin alanını tahmin etmek için başarıyla kullanılabilir. 150 EMA, 471 SMA’nın altına ilk kez 16 Ocak 2015’te düştü. Bu, BTC fiyatının dibi 152 dolardan sadece iki gün sonra oldu. Pi Cycle Bottom aynı sinyali ikinci kez 16 Aralık 2018’de üretti. Bu, önceki ayı piyasasının 3122 dolardaki mutlak dip seviyesinden sadece bir gün sonra gerçekleşti. Bir analist olan Jakub Dziadkowiec’e göre, şu anda tarihteki üçüncü sinyale ve iki hareketli ortalamanın (mavi daire) bir başka düşüş eğilimine yaklaşıyoruz.

Bitcoin ne zaman dibe vuracak?

Analiste göre iki hareketli ortalamanın kesişimi ile BTC fiyatının dibi arasındaki ilişki bu döngüde kendini tekrar ederse, Bitcoin yakında bu ayı piyasasının dibine ulaşabilir. Şu anda, 150 EMA, son kapitülasyon aşamasının keskin düşüş özelliğini başlattı. Önümüzdeki günlerde bir geçiş ihtimali var. Kripto para piyasası analisti “TheRealPlanC”, kesişme tarihi ve Bitcoin için varsayımsal bir dibe ulaşma tarihiyle ilgili kendi tahminini tweetledi. İki eğrinin hareket yörüngesine dayanarak, kesişimin 9 Temmuz 2022’de gerçekleşeceğini tahmin etti.

https://twitter.com/TheRealPlanC/status/1540069331895291911

Eğer bu gerçekleşirse, o zaman tam olarak 15 gün içinde Pi Cycle Bottom, önceki iki seferde BTC fiyatının dibini çok doğru bir şekilde gösteren bir sinyal üretecektir. Bir başka analist, Pi Cycle Bottom’dan gelen potansiyel sinyali önceki döngülerin fraktal analiziyle birleştirdi. “el_crypto_prof” isimli analiste göre, yakın gelecekte potansiyel bir Bitcoin dibi gerçekleşirse, önceki döngüler arasındaki analojilerle iyi uyum sağlar.

https://twitter.com/el_crypto_prof/status/1540013029114380291

Yukarıdaki grafikte, Nisan 2021’den itibaren tüm dönem için analistin kırmızıyla vurgulanan ATH sonrası düzeltme aşamasını içerdiğini görebiliriz. Ayrıca, 10 Kasım’da ulaşılan 69.000 dolarlık en son ATH’yi de içeriyor. Analiste göre, teknik olarak daha yüksek bir BTC fiyatına ulaşılmış olsa da, birçok teknik ve onchain gösterge, bunun zaten bir ayı piyasası olduğunu gösteriyor. Dziadkowiec, aşağıdaki ifadelerle analizini sonlandırıyor:

Belki de Pi Cycle Top’un uygun bir sinyal üretmemesinin nedeni de buydu. Bu doğruysa ve BTC piyasasındaki düzeltme bir yıldan fazla süredir devam ediyorsa, o zaman gerçekten de yakında uzun vadeli düşüşün sona ermesini bekleyebiliriz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir