Kriptolar:
29454
Bitcoin:
$64.173
% 1.56
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.60
Piyasa Değeri:
$2.32 T
% 2.25
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.173
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.32 T

Dünyaca Ünlü 6 İsim, DOGE ve Bu 6 Altcoin’den Alıyor!

Geçtiğimiz yılın boğa koşusunun ardından Ethereum ve DOGE gibi altcoin’ler, geniş çapta benimsenmeye devam ediyor. Bu trende birçok ünlünün de katıldığı biliniyor. En etkili olanlardan bazıları Snoop Dogg, Paris Hilton, Jay-Z, Elon Musk, Mark Cuban ve Reese Witherspoon olmuştur. İşte ünlüler ve satın aldıkları altcoin’ler…

Snoop Dogg, NFT koleksiyonlarıyla tanınıyor

Snoop Dogg, ünlü ve ikonik bir rapçidir. Ayrıca üretken bir girişimci, yatırımcı ve iş adamıdır. Snoop, NFT alanındaki ilk ünlülerden ve ilk rapçilerden biriydi. Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere geçen yaz Crypto.com NFT platformunda birkaç küçük NFT koleksiyonu yayınladı. Hala NFT’lere adanmış görünüyor. I zamandan beri çok sayıda küçük NFT koleksiyonunu piyasaya sürdü. Ethereum ve bir sürü NFT’ye sahip olması dışında portföyü hakkında fazla bir şey bilmiyoruz.

Snoop’un NFT’lerdeki en büyük Twitter etkileyici hesaplarından biri olan Cozomo de’ Medici’de de parmağı olabilir. Geçen yılın sonlarında bir Tweette hesabın kendisine ait olduğunu iddia etti, ancak son kanıtlar bunu şüpheye düşürdü.  Snoop Medici olmayabilir, ancak yine de tüm kripto ekosistemi üzerinde yankılanan bir etkisi oldu. Milyonlarca takipçisini kripto alanı ile tanıştırdı. Sektörün geleceği için de heyecanlı olduğunu sık sık aktardı.

Paris Hilton kripto, NFT ve metaverse hayranı

Paris Hilton, Amerikalı bir medya kişiliği, iş kadını, model ve oyuncudur. Ailesi tarafından 2007’de 26 milyar dolara satılan devasa Hilton Hotels Corp. zincirinin kurucusunun torununun torunu. Paris Hilton, neredeyse tüm servetini hayır kurumlarına verdi. Ancak Hilton’un mali durumu hakkında endişelenmesine gerek yoktu, çünkü parfüm serisi bir ünlü tarafından dünyanın en büyük ikinci markası haline geldi. O zamandan beri muhtemelen daha kazançlı bir sahneye, kriptolara ve özellikle NFT’lere döndü. Hilton, neredeyse diğer tüm ünlülerden daha uzun süredir kripto, NFT’ler ve metaverse’ün hayranı.

BTC’nin yaklaşık 1.000 dolar değerinde olduğu ve ETH’nin 10 dolar karşılığında işlem gördüğü 2016 yılında Bitcoin ve Ethereum’u satın aldığını söyledi. Başka bir altcoin’e sahip olup olmadığı bilinmiyor, ancak piyasaya erken girdiği göz önüne alındığında, muhtemelen kârda olduğu düşünülüyor. Ayrıca NFT alanına da çok erken girdi. İlk NFT’sini Bored Ape Yacht Club’ın çıkmasından bir hafta önce, 17 Nisan 2021’de yayınladı. NFT’si 1.1 milyon dolara satıldı. Erken benimseme modelini sürdürerek, geçen yıl Ekim ayında popüler Roblox oyununda Paris World adlı kendi metaverse’ünü başlattı. Hilton yakın tarihli bir röportajda, “NFT’ler kelimenin tam anlamıyla tüm zihnimi ve ruhumu ele geçirdi” dedi. “Hayatımda hiçbir şey için bu kadar heyecanlanmadım çünkü bunu gerçekten gelecek olarak görüyorum” diye ekledi.

Jay-z, Blockchain ve finansal okuryazarlık öğreniyor

Shawn Carter (diğer adıyla Jay-Z), 21 Grammy ödüllü efsanevi bir rapçi, plak yöneticisi, yatırımcı ve medya sahibidir. Geçmişte finansal özgürlüğe giden birçok farklı yoldan bahsederken, son zamanlarda odak noktası kripto para birimleri ve NFT’ler oldu. Bitcoin ve Ethereum dışında kriptolarda ne kadar parası olduğunu açıklamadı. Rapçi, Bitcoin akademisi adı verilen Blockchain ve finansal okuryazarlığı öğreten yeni bir programa odaklanıyor.

Jay-Z, Snoop Dogg ve Paris Hilton gibi, NFT’lere dalan ilk ünlülerden biriydi. Nisan 2021’de bir CryptoPunk NFT satın aldı. İki ay sonra Twitter’da profil resmi yaptı. Bu hareket, bir bütün olarak NFT pazarı için önemli bir katalizördü. Bir tanıtım tufanı getirdi.

DOGE hayranı Elon Musk da elbette listede

Tesla Inc., SpaceX, Neuralink ve Boring Company’nin CEO’su ve dünyanın en zengin adamı Elon Musk, kriptonun en büyük ünlü savunucularından biridir. Musk ilk olarak en sevdiği kripto para birimi olan Dogecoin hakkında konuşmaya 2019’da başladı. Meme’lere ve mizaha olan takıntısı DOGE topluluğuyla mükemmel bir uyum içindeydi. DOGE’un kabaca 75 milyar dolarlık bir piyasa değerine ulaşmasına yardımcı oldu.

Şu anda, Dogecoin etrafında bir piramit şeması yürüttüğünü iddia eden büyük bir davaya bulaşmış durumda. Dava, 258 milyar dolar değerinde. Musk’ın 210 milyar dolarlık net değerinden çok daha fazla. Davaya rağmen Musk, Twitter’da DOGE’u “desteklemeye devam edeceğini” söyledi. Hatta “dipten DOGE satın aldığını” söyledi. Musk ayrıca geçtiğimiz yıl Bitcoin ve Ethereum’a desteğinin sinyalini verdi. Her birinin en azından bir kısmına sahip görünüyor. Tesla’ya 1,5 milyar dolar değerinde Bitcoin satın aldı (şimdi çok daha az değerde).

DOGE, ETH, BTC yatırımcısı Mark Cuban

Mark Cuban, 4,5 milyar dolardan fazla net değere sahip milyarder bir yatırımcı, girişimci ve TV kişiliğidir. Şöhretinin çoğu (ve yatırımlarının çoğu), başarılı yatırım ve girişimcilik programı Shark Tank’ta rol almasından geldi. Ayrıca Dallas Mavericks NBA takımının sahibidir. Hatta Mavericks’in, ürünlerini DOGE karşılığında satışa çıkarmasını sağladı.

Bir dahaki sefere kripto veya NFT ile ilgili bir şirketin bir tur finansman sağladığını gördüğünüzde, yatırımcıların listesini kontrol edin. Muhtemelen Mark Cuban zirveye yakın olacak. Blockchain ile ilgili en iyi yatırımlarından bazıları OpenSea, Polygon ve Arbitrum’da. Ayrıca BTC, ETH, APE ve ENS dahil olmak üzere çeşitli kripto para birimlerinin yer aldığı portföyüne sahiptir. Cuban, daha küçük kripto şirketlerine yaptığı birçok yatırım nedeniyle belki de bu listedeki en aktif ünlüdür.

Reese Witherspoon

Reese Witherspoon, Legally Blonde, American Psycho, Monsters vs. Aliens ve daha birçok film ve TV dizisindeki performanslarıyla tanınan dünyaca ünlü bir iş kadını ve aktris. The Morning Show ve Big Little Lies gibi programların geliştirilmesine yardımcı olan medya şirketi Hello Sunshine’ı geçen yıl 900 milyon dolara sattı.

Witherspoon, kripto ve NFT’leri teşvik eden ünlülerin arasına nispeten yeni katıldı. Ethereum’a ve birkaç NFT’ye sahip, ancak kripto portföy halka açık değil. Web3’teki odak noktası, kadınları kriptoda güçlendirmek ve alana getirmek gibi görünüyor. Genellikle kripto alanında yer alan kalan toksik maskülenlik kültürünü kırmak istiyor. NFT’ler ve kripto ile kazanılacak çok para olduğunu düşünüyor ve kadınların da bu alana girmesini istiyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir