Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.047
% 1.46
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.047
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Shiba Inu, Shibarium’un Yeniden Halka Açılmasını Planlıyor!

Shibarium'un Yeniden Halka Açılmasını Planlıyor

Eşi benzeri görülmemiş talep nedeniyle kesintinin ardından, Shiba Inu geliştiricileri test bloklarının normal işlediğini bildiriyor.
Şu anda Shiba Inu geliştiricileri, Shibarium ağının tekrar açılması için çalışıyor. Ağızda olan sorunlar ve hatalı bir köprü nedeniyle beklenenden daha sıkıntılı bir ağ başlatması yaşandı.

Projenin önde gelen geliştiricisi olan Shytoshi Kusama, Salı günü yayınladığı bir yazıda, ağın “halka tekrar açılmaya neredeyse hazır olduğunu” ve benzer bir kesintinin tekrar yaşanmaması için mekanizmaların olduğunu belirtti. Kusama, “İki gün boyunca yapılan testler ve parametre ayarlamalarının ardından Shibarium’un artık neredeyse hazır durumda ve optimize edildiğini söyleyebilirim,” dedi. “Hala test aşamasındayız, ancak bloklar üretiliyor.”

Kusama ayrıca, “Ayrıca, RPC seviyesinde hız sınırlaması ve büyük bir trafik yüklemesi alırsak otomatik sunucu sıfırlaması gibi yeni izleme sistemi ve ek güvenlik önlemleri devreye aldık,” şeklinde devam etti.Shibarium, Ethereum‘un katman-2 ağıdır ve işlemlerde SHIB token’larını ücret olarak kullanır.

Bu, Shiba Inu’nun daha ciddi bir blok zinciri projesi olarak konumlanmasının bir parçasıdır. Ağ, metaverse ve oyun uygulamalarına odaklanırken, DeFi uygulamalarının ucuz bir şekilde gerçekleşebilmesi için kullanılabilir.

Shibarium için yapılan test dönemi oldukça başarılıydı; milyonlarca cüzdan dört ay içinde 22 milyon işlem gerçekleştirdi. Ancak geçtiğimiz hafta yapılan resmi başlatma hızla düşüşe geçti. Ağdaki işlemler başlatıldıktan kısa bir süre sonra en az on bir saat boyunca durdu ve milyonlarca dolarlık işlem köprüde sıkışıp kaldı.

Bu durum, SHIB fiyatlarının %10 düşmesine neden oldu. Geliştiriciler, kesintinin “köprü sorunu olmadığını” ve sorunun kullanıcıların ağı aşırı yüklemesi sonucu meydana geldiğini belirttiler. Sunucular, gelen işlemleri işlemek için kapasiteyi aştığında çöktü.

Ağ daha sonra halka kapatıldı ve sorunlar çözüldükten sonra tekrar açılmak üzere ayarlandı. Bu nedenle, geliştiriciler validatorlara, yani ağ işlemlerini işlemek için hesaplama gücü sağlayan kuruluşlara, yeniden açılma süreci için ilk adımları atmalarına izin veriyorlar.
Kusama, “Yarın ek validatorlar devreye girecek, bu da ödüllerden pay almak için BONE token’larını stakelamak isteyenlere daha fazla seçenek sunacak,” dedi ve “Testler tamamlandıktan sonra tekrar halka açılmaya hazırlanacağız,” şeklinde ekledi.

CoinGecko verilerine göre, SHIB fiyatları son 24 saat içinde %2.4 düştü.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir