Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.637
% 1.58
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.637
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

SEC, Terraform Labs Hakkında Dava Açtı

CFTC

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Terraform Labs ve kurucusu Do Kwon’a karşı “milyarlarca dolarlık kripto varlık menkul kıymet dolandırıcılığı ” iddiasıyla dava açtı.

SEC, Terraform Labs şirketinin birçok kayıtsız işlem yaparak birbiriyle bağlantılı bir kripto varlık menkul kıymetleri paketi teklif ettiğini ve sattığını belirtti.

Terraform Labs eski adıyla Terra (LUNA) ve TerraUSD (UST) için yeterli açıklamaları yapmadığı iddia edildi ve algoritmik stabilcoin TerraClassicUSD (USTC) ve ona bağlı kripto para birimi Terra Luna Classic (LUNC) işaret edildi.

SEC, ayrıca halka açık şirketlerin hisse senedi fiyatını yansıtan kripto türevleri ve Terraform’un mAssets’i listeleyen Mirror protokolü için bir yönetişim belirteci olan Mirror (MIR) ihracını da sorun olarak ele aldı.

Başkan Gary Gensler, Terraform Labs’un özellikle USTC ve LUNC için “kamuoyuna tam, adil ve doğru açıklama yapmadıklarını” iddia etti ve yatırımcıların yanıltıcı beyanları nedeniyle yıkıcı kayıplara uğradığını belirtti.

SEC, Menkul Kıymetler Yasası ve Borsa Yasası’nın tescil ve dolandırıcılıkla mücadele hükümlerinin ihlaline ilişkin suçlamalarla New York Güney Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi’nde şikayette bulunmaktadır.

Gensler, Terraform Labs’un işleri hakkında önemli bilgileri gizlediğini belirterek, SEC personelini yürüttükleri soruşturma ve iddialar nedeniyle takdir etti. Ayrıca, bu dava bazı kripto firmalarının menkul kıymetler yasalarına uymaktan kaçınmak için ne kadar ileri gidebileceklerini gösteriyor diyerek endişesini dile getirdi.

Terraform Labs’un durumu hakkında daha fazla bilgi edinildikçe konuyla ilgili gelişmeler takip edilmekte. Bu dava, kripto para birimi sektöründe regülasyon tartışmalarının sürdüğü bir dönemde, SEC’in bu alanda faaliyet gösteren şirketleri daha sıkı denetleme kararlılığını göstermesi açısından önemli bir örnek teşkil ediyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir