Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.622
% 0.70
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.622
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC Spot ETF’leri Onaylayabilir!

SEC Spot ETF’leri Onaylayabilir! Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), önümüzdeki sekiz gün içinde bekleyen tüm 12 spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu onaylayabilir. Bu fırsat penceresi 9 Kasım’da açılır ve 17 Kasım’da kapanır.

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas, SEC’nin bu pencerede tüm 12 başvuruyu onaylama olasılığının yüksek olduğunu düşünüyor. SEC’nin birkaç başvuru için yorum süresini uzattığı gerçeğini gerekçe göstererek, bir karar verme aşamasında olduklarını belirtiyorlar.

Bir spot Bitcoin ETF’nin onayı, kripto para endüstrisi için önemli bir gelişme olurdu. Yatırımcıların, coinleri kendileri satın alıp saklamalarına gerek kalmadan Bitcoin’e kolayca yatırım yapmalarına olanak tanır.

Seyffart ve Balchunas’a göre, SEC’nin 10 Ocak’a kadar bir spot Bitcoin ETF’yi onaylama olasılığı %90’dır. Ancak, onay önümüzdeki hafta kadar erken gelebilir.

Dikkatinizi çekebilir: ARK Invest Yeni ETF Paketi Başlatıyor!

SEC, dünyanın en büyük Bitcoin ETF’sini işleten Grayscale ile, GBTC güven ürününü bir spot Bitcoin ETF’ye dönüştürmek hakkında görüşmelerde bulunuyor. Grayscale, düzenleyiciyle olan davasını 29 Ağustos’ta kazandığından beri hem SEC’nin Ticaret ve Piyasalar Dairesi hem de Şirket Finansman Dairesi ile temas halinde.

Bir spot Bitcoin ETF’nin onayı, kripto para piyasası için muhtemelen olumlu bir katalizör olur. Bitcoin fiyatı son üç ayda zaten %30’dan fazla arttı ve bir ETF onayı fiyatları daha da artırabilir.

Ancak, bazı analistler rallinin kalıcı olduğuna ikna olmadı. Son fiyat artışını spekülasyona bağladıklarını ve bunu sürdürmek için yeterli temel talebin olmadığını savunuyorlar.

Bir spot Bitcoin ETF’nin onayının bir sonraki boğa piyasasını başlatıp başlatmayacağını ancak zaman gösterecek. Ancak, SEC’nin kararı kripto para endüstrisi üzerinde önemli bir etkiye sahip olmaya mahkumdur.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version