Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.433
% 0.69
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.433
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

SEC Sahte Blockchain Teknolojisine Dayalı 45 Milyon Dolarlık Dolandırıcılığın Peşinde

Blockchain

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dolandırıcı olduğu iddia edilen Neil Chandran ve diğer birkaç kişiyi, blok zinciri teknolojisi satmak için kârlı bir anlaşmanın güvence altına alındığı sahte vaadiyle dünya çapında on binlerce yatırımcıdan nakit para almak için bir komplo düzenlemekle suçladı.

Federal düzenleyici Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aynı davadan kaynaklanan federal dolandırıcılık suçlamaları nedeniyle geçen yıldan bu yana tutuklu bulunan Chandran’ın birkaç şirkete sahip olduğunu ve yatırımcılar tarafından “CoinDeal” olarak bilinen teknoloji için bekleyen bir anlaşma hakkında bilgi paylaştığını iddia eden aracılar aracılığıyla yatırımcıları 45 milyon dolardan fazla dolandırdığını söyledi.

SEC ayrıca Garry Davidson, Michael Glaspie, Amy Mossel ve Linda Knott’u Chandran ile birlikte çalışarak ABD menkul kıymetler yasalarını ihlal etmekle suçladı.

SEC’in Chicago Bölge Ofisi Direktörü Daniel Gregus konuyla ilgili;

“Sanıkların değerli blok zinciri teknolojisine erişim sağladıklarını ve teknolojinin yakında satılmasının yatırımcılar için 500.000 kattan fazla yatırım getirisi sağlayacağını iddia ettiklerini iddia ediyoruz”

Paralar Kurtarılmaya Çalışıyor

SEC ve Adalet Bakanlığı’na göre, para aslında Chandran ve diğerlerinin kişisel kullanımı için lüks arabalar, gayrimenkuller ve bir tekne satın almaya gitti, ayrıca diğer işleri için kötüye kullanıldı.

CoinDeal aynı zamanda Adam Bicz ve Kajetan Maćkowiak tarafından yönetilen ve 2021’de Malta’dan St Vincent ve Grenadinler’e taşınan bir kripto para borsasının adıdır.

AEO Publishing Inc, Banner Co-Op, Inc ve BannersGo, LLC şirketleri de Chandran dolandırıcılığıyla ilişkilendirildi ve yatırımcıların nakit ve kripto ödemelerinin alıcıları oldukları söylendi. SEC paranın geri kalanını geri almaya çalışıyor ve bu işe karışanlara para cezası vermeyi planlıyor.

Yatırımcılar, Reddit gibi çevrimiçi forumlarda aylarca, para yatırdıkları anlaşmanın, Glaspie’nin yatırımcıları işe alırken yaygın olarak kullandığı bir başka isim olan “Mike G” ile ilişkilendirilen bir aldatmaca olduğundan yakındılar.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram,Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir