Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.265
% 0.78
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.265
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

SEC FTX Yatırımcılarının Durumunu Araştırıyor

SEC

Reuters’in soruşturmayla ilişkili iki kaynağa dayandırdığı haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) iflas eden FTX kripto borsasındaki yatırımcıların durum tespiti prosedürlerini doğru bir şekilde uygulayıp uygulamadıklarını inceliyor.

Habere göre SEC Aralık ayında FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’i şirkete 1,8 milyar doların üzerinde para yatıran yatırımcıları dolandırmakla suçladı ancak aynı zamanda bu şirketlerin yatırımın sağlam olduğundan emin olmak için gerekli çalışmaları yapıp yapmadıklarını da araştırıyor.

Reuters’in haberine göre, hangi şirketlerin soruşturma altında olduğu belirtilmedi ve soruşturmanın bir suiistimale işaret etmediği, ancak şirketlerin kendi yatırımcılarına karşı güvene dayalı görevlerini yerine getirip getirmediklerine odaklanılacağı belirtildi.

FTX Dava Süreci Devam Ediyor

FTX’in 11 Kasım’da 11. Bölüm iflas başvurusunda bulunarak çökmesi bir dizi yasal davaya yol açtı. Bankman-Fried, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu ve Adalet Bakanlığı tarafından da suçlandı ve Salı günü New York’taki bir mahkemede kara para aklama ve elektronik dolandırıcılık suçlarını kabul etmedi.

Şirketi tasfiye etme savaşı, Bahamalar’daki lüks mülkler ve 450 milyon dolarlık Robinhood hisseleri de dahil olmak üzere çeşitli varlıkların gerçekte kime ait olduğu konusunda çok sayıda yasal iddiaya yol açtı. Yeni FTX İcra Kurulu Başkanı John Ray, şirketteki yönetim ve kayıt tutmanın 40 yıllık kariyeri boyunca gördüğü en kötü yönetim olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version