Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$69.945
% 1.12
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 69.945
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Sam Bankman-Fried’in Avukatları Robinhood Hisselerine İhtiyaç Olduğunu İddia Ediyor

Grayscale

FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’in hukuk ekibi, borsanın borçlularının 450 milyon dolardan fazla Robinhood hissesini kontrol etmesini engellemek amacıyla bir dilekçe sundu.

FTX’in iflas davasıyla ilgili olarak 5 Ocak’ta mahkemeye başvuran Bankman-Fried’ın avukatları, FTX borçlularının 56 milyondan fazla Robinhood hissesi üzerinde yasal hak iddia ettiklerini ortaya koyan “ağır yüklerini taşıyamadıklarını” söyledi. Hukuk ekibi, Amerika Birleşik Devletleri Adalet Bakanlığı’nın hisselere el koyma sürecinde olduğuna dair haberleri doğruladı, ancak SBF’nin varlıkları çevreleyen riskler göz önüne alındığında “cevap vermek zorunda kaldığını” söyledi.

Robinhood hisselerine atıfta bulunulan dosyada, “Bay Bankman-Fried dolandırıcılıktan cezai veya hukuki olarak sorumlu bulunmamıştır ve FTX Borçlularının Mahkemeden Bay Bankman-Fried’in dokunduğu her şeyin varsayımsal olarak hileli olduğunu varsaymasını istemesi uygun değildir” denildi.

“FTX Borçluları, hileli devir iddiasının esasına ilişkin makul bir başarı olasılığına sahip olduklarını göstermemiştir.”

“Telafisi Mümkün Olmayan Zararlar Verebilir”

Mahkeme başvurusunda, ABD makamlarının Bankman-Fried’e karşı açtığı ve elektronik dolandırıcılık ve kampanya finansmanı yasalarının ihlalini de içeren sekiz suçtan yargılandığı ceza davasına atıfta bulunuldu. Avukatlarına göre, SBF “bu fonların bir kısmının cezai savunması için ödenmesini talep ediyor”. Avukatlar, fonların kesilmesinin kişinin savunmasına “telafisi mümkün olmayan zararlar verebileceği” yönündeki içtihatlara atıfta bulundular.

Bankman-Fried Aralık ayında Bahamalar’da tutuklanıp ABD’ye iade edilmeden önce banka hesabında sadece 100,000 $ kaldığını iddia etmişti. Bununla birlikte, kişisel bilgileri kamuya açık belgelerden çıkarılan iki kişi, ailesiyle birlikte 250 milyon dolarlık kefaretine kefil olmak için imza attı.

Eski FTX CEO’su tüm suçlamaları reddetti ve duruşmasının Ekim ayında başlaması bekleniyor. Kefaletinin bir koşulu olarak, federal bir yargıç Bankman-Fried’in FTX veya Alameda’dan herhangi bir kripto para birimine veya varlığa erişmemesini veya aktarmamasını emretti. Zincir üzerindeki veriler, Alameda cüzdanlarından gelen fonların mahkeme davaları sırasında taşındığını göstermişti.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir