Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.862
% 1.38
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.862
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Sec, Farmington State Bank’a İcra Davası Açacak

Sec, ana şirketi Alameda Research’ten 11 Milyon $’dan fazla para alan Farmington State Bank’a karşı bir icra davası açacağını duyurdu.

Fed, yaptığı bir açıklamada, yaptırım eyleminin Farmington’ın 2022’de uygun bildirim ve onay olmaksızın “iş planını uygunsuz bir şekilde değiştirmesiyle” ilgili olduğunu söyledi. Banka Fed’e dijital varlıklara odaklanan bir strateji izlemeyi amaçladığını bildirmedi.

Farmington, Mart 2022’de holding şirketi FBH Corporation aracılığıyla Alameda’dan yaklaşık 11,5 Milyon $ aldı.

Fed, “Kurul’un eylemi, Mevduat Sigorta Fonunu koruyacak şekilde tasfiye edilmesini sağlıyor” dedi.

“Eylem ayrıca Farmington ve FBH’nin temettü veya sermaye dağıtımı yapmasını, denetçilerinin onayı olmadan belirli faaliyetlerde bulunmasını yasaklıyor.”

Farmington, Ocak ayında bir topluluk bankası olarak kripto alanından çıkarak orijinal misyonuna geri döneceğini planladığını duyurdu.

Bununla birlikte, Fed icra eylemi, bankanın darphane ve yakma ücretlerinin %50’sini alması karşılığında dijital varlıklarla ilgili faaliyetlerde bulunduğunu öne sürüyor.

Fed, Washington merkezli Farmington’ın kredilerini ve mevduatlarını Bank of Eastern Oregon’a satmayı planladığını bildirdi. Fed herhangi bir yaptırım eyleme Kasım 2022’de iflas eden kripto borsası FTX’ten açıkça bahsetmedi.

Ftx çöküşünün ardından kripto firmaları bankalara karşı federal düzenleyiciler tarafından en son yaptırım eylemi temsil edildi.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Silvergate Bank’ın ana şirketi Mart ayında kripto bankası için faaliyetleri durduracağını söylüyordu.

ABD’li milletvekilleri, banka iflası hakkında bir duruşma düzenledi. Bazı bankaların kripto şirketleriyle olan bağların bankaların çöküşüne katkıda bulunduğunu öne sürdü. New York Mali Hizmetler Departmanı müfettişi Adrienne Harris kripto ve banka için açıklamada bulundu. Harris, Signature çöküşünü Sec dijital varlıkları suçlamakla “gülünç” olduğunu söyledi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir