Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.339
% 2.23
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.339
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

FOMC Tutanakları Açıklandı! Bir Sonraki Faiz Kararı Nasıl Olacak?

FOMC Tutanakları Açıklandı! Bir Sonraki Fiaz Kararı Nasıl Olacak?

FED, son FOMC toplantı tutanaklarında enflasyon risklerine vurgu yaparak faiz oranlarının daha fazla arttırılmasının gündemde olduğunu belirtti.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 25-26 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirdiği toplantıya ait tutanakları yayınladı. Yayınlanan Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanaklarında enflasyona yönelik yukarı yönlü risklerin çoğu Fed yetkilisi tarafından hala ciddi şekilde görüldüğünü ortaya koydu.

İlginizi Çekebilir: TomoChain (Tomo) Haftalık Formasyonuyla Heycanlandırıyor

Fed geçtiğimiz toplantıda politika faizini 25 baz puan artırarak yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti.Tutanaklara göre bu adım, son 22 yılın en yüksek seviyesi olarak kayda geçti. Tutanaklarda FOMC’nin enflasyon risklerine karşı ne kadar hassas olduğu açıkça görüldü. Özellikle, enflasyonun hala FOMC’nin hedeflerinin üzerinde seyretmesi ve iş gücü piyasasının sıkı kalmaya devam etmesi nedeniyle, para politikasının daha fazla sıkılaştırılması gerektirebilecek yukarı yönlü risklerin olduğuna dair bir görüş birliği bulunuyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Ekonomik aktivitenin ılımlı bir hızda genişlediği belirtilen tutanaklarda, ABD bankacılık sisteminin sağlam ve dayanıklı olduğuna dair görüş birliği olduğu da vurgulandı. Bununla birlikte, tutanaklarda, para politikasının ekonomiye olan etkilerindeki gecikmelerin ve belirsizliğin de ele alındığı belirtildi.

Tutanaklar, bazı Fed yetkililerinin enflasyonun hala yüksek olduğunu ve daha fazla verinin gerektiğini belirttiğini ortaya koydu. İş gücü piyasasının sıkı olmaya devam ettiği, ancak talep ve arz dengesinin daha iyiye gittiği de tutanaklarda yer aldı.

Ekonomik aktivite ve enflasyon risklerinin vurgulandığı tutanaklarda, para politikasındaki sıkılaştırmanın ekonomiyi nasıl etkileyeceği ve banka kredi koşullarındaki sıkılaşmanın potansiyel etkileri de ele alındı. Ayrıca, bazı yetkililerin faiz oranının sabit tutulmasından yana olduğu ve mevcut kısıtlamaların daha fazla değerlendirme zamanı tanıyabileceği ifade edildi.

Sonuç olarak, Fed’in son toplantı tutanakları, enflasyon risklerine karşı duyarlılığın hala yüksek olduğunu ve para politikasının daha fazla sıkılaştırılmasının gündemde olduğunu gösteriyor. Bu tutanaklar, merakla beklenen Fed politikalarının geleceği hakkında önemli ipuçları sunmaktadır.

FOMC tutanaklarının yayınlanması sonrası Eylül ayı FED toplantısında faiz oranlarının sabit bırakılması beklentisi %88.5 oldu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir