Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.625
% 0.52
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.625
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

SEC Eski Yetkilisi: Bitcoin ETF Onayı Zor!

john-reed-stark

Eski SEC İnternet Yaptırımları Ofisi Başkanı John Reed Stark,kripto para piyasasının önemli konularından biri olan spot Bitcoin ETF’leri hakkında çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Stark, kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Şu anki SEC yönetiminin bir dizi zorlayıcı neden dolayısıyla spot Bitcoin ETF başvurularını onaylamayacağına dair kişisel görüşümü belirtmek istiyorum.” ifadelerini kullandı. Bu açıklamalarıyla Stark, spot Bitcoin ETF’lerinin SEC onayını alması konusunda güçlükler yaşanabileceğini işaret etmiş oldu.

Kripto para dünyasının yakından tanıdığı Stark, aynı paylaşımında geleceğe dair bir senaryo da öne sürdü. Stark, 2024 başkanlık seçimlerinde bir Cumhuriyetçi adayın kazanması halinde, SEC’nin kripto para birimleri ile ilgili düzenlemelerinde daha ılımlı bir tutum benimseyeceğini, bu durumun da spot Bitcoin ETF başvurularının onaylanma olasılığını artıracağını belirtti. Bu senaryoda Stark’a göre, mevcut SEC başkanı Gary Gensler’ın istifası söz konusu olabilir ve Hester Peirce gibi bilinen bir ismin başkan yardımcısı olma ihtimali bulunmaktadır.

 

Stark, geçmişte yaptığı bazı tahminlerde de dikkat çekti. Özellikle Ripple’ın SEC ile yaşadığı yasal sorunlar hakkında yaptığı değerlendirmeleri hatırlatıldığında, bazen tahminleri gerçekleşmese de kripto piyasaları için önemli bir referans noktası olarak görülmektedir.

Şu an itibarıyla SEC’nin masasında sekiz adet spot Bitcoin ETF başvurusu beklemekte. Geçtiğimiz günlerde Ark 21Shares Bitcoin ETF başvurusunun ertelendiği haberleri geldi ve diğer yedi başvurunun da 2 ila 4 Eylül 2023 tarihleri arasında değerlendirmeye alınacağı belirtildi. Bu başvuruların muhtemelen daha fazla erteleneceği beklenirken, SEC’nin tüm başvurular için yaklaşık olarak mart ayı ortalarında kesin kararlar vermesi gerekecektir. Kripto para dünyası, spot Bitcoin ETF’lerinin geleceği konusundaki bu belirsizlikleri yakından takip ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir