Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.701
% 0.55
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.701
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

SEC, Coinbase’in Kripto Talebini Reddetti! Gary Gensler’den Açıklama!

SEC Başkanı, Gary Gensler, Kripto Para, Coinbase SEC, Kripto Düzenlemeleri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC), popüler kripto para borsası Coinbase’in Düzenleme talebi dilekçesini reddetti.

SEC Kripto düzenlemeleri konusunda, mevcut yasaların kripto para birimi piyasalarını düzenlemek için yeterli olduğunu belirtti ve kendi düzenleme önceliklerini belirleme yetkisinin korunmasının şart olduğunu vurguladı.

“Yasalara uymak isteyen kripto projeleri ve aracılarla çalışmayı dört gözle bekliyorum”

Dikkatinizi Çekebilir: Bitcoin Düşüyor, Solana Uçuyor! Güncel Solana (SOL) Yorumu!

“Mevcut Yasalar Kripto Para Birimleri İçin Uygun”

SEC Başkanı Gary Gensler liderliğindeki Komite, üç ana nedenle bu karara varıldığını açıkladı. İlk olarak, kripto menkul kıymet piyasalarına mevcut yasaların uygulanabileceğini belirtti. SEC’nin zaten kripto menkul kıymet piyasalarını kural koyma yoluyla düzenlemekte olduğu ifade edildi. Son olarak, Komitenin kendi düzenleme önceliklerini belirleme yetkisinin önemi üzerinde duruldu.

Gary Gensler’in yönetimindeki SEC, kripto varlık menkul kıymetlerinin de yatırımcıları ve ihraçları koruma amacı taşıyan mevcut yasaların kapsamına girdiğini savundu. Ayrıca, Komite’nin, kripto para birimlerinin düzenlenmesine yönelik olarak mevcut kural koyma süreçlerini kullandığını ve bu süreçlerin sonuçlarına göre düzenleme rejimini değiştirmeyi düşünebileceğini aktardı.

SEC tarafından verilen Coinbase kararı, kripto menkul kıymet piyasalarının büyüklüğü ve bu piyasalardaki dolandırıcılık, kötüye kullanım ve uyumsuzlukla mücadeleyle ilgili sorunlar göz önünde bulundurulduğunda, SEC’nin düzenleme önceliklerini belirleme yetkisinin önemini öne çıkarıyor.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden Takip Etmeyi Unutmayın

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir