Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.289
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.289
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Coin Mühendisi X Medieval Empires AMA Özeti

Coin Mühendisi X Medieval Empires AMA Özeti

Medieval Empires ile 10 Ocak tarihinde Coin Mühendisi olarak AMA etkinliğimizi gerçekleştirdiğimiz proje yetkilisi sorularımızı yanıtladı. Bizlere proje hakkında bilgiler verdi.

Yapılan tüm AMA içerik ve detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

İlk olarak kendisini tanıtmasını istediğimiz Meson Network yetkilsi şunları aktardı.


Ben Esad, Medieval Empires (Ortaçağ İmparatorlukları)’ nın 3 Kurucu Ortağından biriyim. Ben de bir şekilde Türk’üm çünkü eşim sivalı 😀

S1: Medieval Empires (Ortaçağ İmparatorlukları)’ nı yaratmanın arkasındaki hikaye nedir ve bu oyun hakkında biraz daha konuşabilir misiniz?

C1: Dijital dönüşüm işinde uzun yıllar çalıştıktan sonra, devrim niteliğindeki teknolojilerle her zaman ilgilendim. Bu yüzden, fırsat blockchain teknolojisi ve web3 oyunu şeklinde ortaya çıktığında, burada çok fazla potansiyel olduğunu biliyordum. Daha sonra kripto oyunu fikrini seven kripto etkileyicisi ve yatırımcı Carl Runefelt’e ulaştım. Carl’ın katılımı, sağlam bir iş planı ve Engin Altan Düzyatan’ın da dahil olduğu son derece başarılı bir ekiple, 2022 yılının başlarında hayalimizdeki projeye başladık.

O günden bu yana birçok önemli kilometre taşına imza attık ve oyun sanat, oyun mekaniği ve oyun ekonomisi açısından şekillenmeye başlıyor. Kısa bir süre önce, artık Bybit’te işlem görebilen token $MEE başlattık!

S2: Projedeki ME tokeninin özelliklerinden, özellikle de oyunda mevcutsa oyun ve kendine ait özelliğinden bahsedebilir misiniz?

C2: $MEE token sahipleri, oylama gücü ve VIP statüsü, arazi gibi NFT’leri satın almaya erişim, bazı oyun özelliklerinin erken kullanımı ve diğer avantajların yanı sıra airdrop’lara erişim dahil olmak üzere birçok avantaj elde edecektir. Bu nedenle, belirteç sadece bir para birimi olmak yerine oyun içinde gerçek bir faydaya sahip olacaktır.

Oyna ve sahip ol özelliği temel olarak oyuncuların oyun içi varlıklarına sahip olabilecekleri ve bunlar aracılığıyla değer üretebilecekleri anlamına gelir. Bunun bir örneği oyundaki LAND dır. Arazi sahibi olan oyuncular, arazilerinin bir kısmını diğer oyunculara kiralayarak gerçek bir gelir elde edebilirler. Ayrıca arazilerinde kaynaklar üretebilir ve bunları oyunda kullanabilir veya diğer oyunculara satabilirler, ancak strateji oluşturmak isterler.

S3: Minimum giriş miktarı gibi Ortaçağ İmparatorluklarını oynamak için gereklilik nedir? Sadece PC’de oynanabilir mi yoksa mobil sürümü var mı?

C3: Ortaçağ İmparatorluklarını oynamaya başlamak için parasal bir gereklilik yoktur. Bu en iyi kısım – girmesi ve oynaması ücretsiz bir oyun. Ve oyuna girme süreci, herkesin kayıt olmasına ve sadece oynamaya ve kazanmaya başlamasına izin veren saklama cüzdanlarının kullanılmasıyla büyük ölçüde basitleştirilmiştir!

Oyun PC (Windows), Mac (OSX) ve mobil cihazlarda da hem Android hem de iOS olarak oynanabilecek.

S4: Ortaçağ İmparatorluklarının şimdiye kadar ulaştığı ve gurur duyduğunuz kilometre taşları nelerdir?

C4: O kadar çok var ki! Birincisi, Dünya Haritası gurur duyduğum bir şey. Ve birkaç ay önce yaptığımız ilk Arazi Satışı da büyük bir dönüm noktasıydı. Web sitemiz lansmanı, hikaye fragmanımız, Türkiye’de gerçekleşen ilk kamuoyu duyurusu… hepsi tüm ekip için başarılarla dolu gerçekten heyecan verici bir yolculuk oldu! Benim için ve aynı zamanda $MEE için şimdiye kadarki en büyük Kilometre Taşı, geçen yılın token lansmanıydı!

S5: Sahip olduğunuz güvenle, bunun arkasında bir neden olduğundan eminim ve düşünebildiğim nedenlerden biri de sektördeki yetkin ortaklar tarafından desteklenmek. Ortaçağ İmparatorluklarını destekleyen önemli ortaklarınızdan ve destekçilerinizden bazılarını vurgulayabilir misiniz?

C5: Projemiz, önemli ortaklar ve en iyi danışmanlarla birlikte en büyük endüstri isimlerinden bazıları tarafından desteklenmektedir. Ünlü kripto influencer’ı ve yatırımcısı Carl Runefelt, projemizin bir parçası. Ayrıca oyunumuzda başrol karakteri olarak popüler Türk oyuncu Engin Altan Duzyatan var. Bunun dışında, WePad, TrustPad, Poolz ve BinStarter dahil olmak üzere çeşitli fırlatma rampaları ve BlockchainSpace ve Troy gibi bir dizi lonca ile ortaklık kurduk.

Ayrıca, Harvard’dan doktora derecesine sahip bir tarih danışmanı ve Illuvium’un eski CMO’su da dahil olmak üzere gemide çok başarılı danışmanlarımız var.


TWITTER SORULARI

S1: Türklerin Ertuğrul’a geçmişten gelen bir sevgisi vardır. Gelecekte Türklere ne gibi fırsatlar sunmayı hedefliyorsunuz?

C1: Türkiye en önemli pazarlardan biri çünkü oyun oynamayı seviyorlar, kripto severler ve Ertuğrul Gazi’nin tarihine sahip olmamızın nedeni de onlar. Gelecekte Türkiye’de farklı etkinlikler yapacağız ve oynayabileceğiniz oyunda bir Türk fraksiyonumuz olacak! Oyunu oynarken oyunculara da tarihsel bir arka plan veriyoruz çünkü herkes Türk tarihini öğrenmeli.

S2: Bildiğimiz gibi, piyasada birçok hack olayı var. Kendinizi bundan nasıl koruyorsunuz? Ekibiniz yeterince deneyimli mi?

C2: CTO’muz Moritz, 20 yıldan beri oyun endüstrisinde faaliyet gösteriyor ve teknoloji ve güvenlik konularını çok iyi biliyor. Blockchain bakış açısından, akıllı sözleşmelerimiz Hacken tarafından denetlendi. Çevremizde her şeyin güvenli olduğundan emin olacağız!

S3: “Diriliş Ertuğrul” dizisi ile herhangi bir bağlantınız var mı? Gelecekte Ertuğrul Gazi dönemi gibi tarihi bir etkinlik düzenlemeyi düşünüyor musunuz?

C3: TV Dizisi ile hiçbir bağlantımız yok. Oyunla birlikte kendi Markamızı/IP’mizi oluşturuyoruz.
Söğüt’te bir etkinliğe sponsor olmayı ve tüm Ertuğrul taraftarlarını orada buluşmaya ve selamlaşmaya davet ediyoruz. Bunu ne zaman planlayabileceğimizi görelim!

S4: MedievalEmpires blok zincirinde türünün tek örneği olmayı hedeflediğinizi gördüm. Böyle bir şeyi başarmanın zor olduğunun hepimiz farkındayız. Neden bu kadar değerli oluyorsunuz da farklı bir blockchain oyun projesi olmuyorsunuz? Farklılıklarınız ve ayrıcalıklarınız nelerdir?

C4: Bir saklama cüzdanı sunuyoruz, oyunumuzu oynamaya başlamak için Blockchain hakkında hiçbir şey bilmenize gerek yok! Ayrıca oyunun tadını en baştan çıkarabilmeniz için Oynaması Ücretsizdir ve hızlı ve ucuz olduğu için Blockchain’imiz olarak poligona bahse gireriz. Bunun da ötesinde, insanların eğlenirken bir şeyler öğrendikleri tarihi bir oyunumuz var.

S5: Medieval Empires (Ortaçağ İmparatorlukları)’ nda NFT’ler aracılığıyla nasıl kazanırım? Oyun içi NFT’leri takas edebilir miyim? Medieval Empires (Ortaçağ İmparatorlukları) Oyun ve Kendi ekonomisini nasıl kullanıyor?

C5: Oyun NFT’leri içerecek. Şimdilik, sadece Arazi, ancak gelecekte Kahraman NFT’leri, Soylar / Miraslar, Kahraman-Dişli NFT’ler, süslemeler ve benzeri gibi çok daha fazlası olacak. Ayrıca, oyuncuların blockchain üzerinden ticaret yapabilecekleri sarılmış unsurlara sahip olmayı planlıyoruz. Arazi sahipleri vergilerini farklı arazi yuvalarına koyabilirler. Bu, çekici bir oyun içi ekonomi yaratacaktır.


 

TELEGRAM SORULARI

S1: Bazı NFT’lerin sadece dijital değil aynı zamanda fiziksel olduğunu da okudum. Peki bu NFT’lere sahip olmak için ne yapmamız gerekiyor? Bu NFT’lerin diğer NFT’lere göre avantajları nelerdir?

C1: El yapımı çok nadir kahraman yüzükleri gibi bazı NFT’lerimiz olacak. Size eve göndereceğiz ve yüzüğü etkinliklerimizde takarsanız, VIP misafir olacaksınız.

S2: Token enflasyonu ve NFT değerinin aşırı değer kaybı, NFT oyun sektörünün en büyük sorunlarıdır. Ortaçağ İmparatorlukları bu sorunlara çözüm bulmak için önlemler aldı mı? Tokenı ve NFT değerini nasıl korumayı planladınız?

C2: NFT’lerin enflasyonunu durdurmaya yardımcı olacak sarf malzemelerine de sahip olacağız.

S3: Web3.0 denilince insanların aklına hep gelecek geliyor ama siz tam tersi bir meta veri evreni yarattınız ve web 3.0’ı geçmişe entegre etmeyi başardınız. Açıkçası bunu yapan ekibi merak ediyorum. Projenin web3.0 kısmında çalışan ekipten bahseder misiniz?

C3: En iyi şey, web sitemizi ziyaret etmek medievalempirea.com ekibe göz atmak, ancak ekibimizde oyun endüstrisinden çok deneyimli insanlar var!

S4: Mee token’ları oyunda nasıl kullanabiliriz?, mee token stake etmek mümkün mü, mee token’ları hangi platformlardan satın alabiliriz?

C4: Tokenleri bybit üzerinden satın alabilir ve yatırabilirsiniz.

S5: Şu anda ana odak noktanız nedir, bana söyleyebilir misiniz? topluluğa mı, pazara/Borsaya mı yoksa ürünlere mi odaklanıyorsunuz? bana bu soruları söyler misin?

C5: Ana odak noktamız, topluluğumuzun oynaması için mümkün olan en kısa sürede hazır hale getirmek için oyunun kendisi üzerinde çalışmaktır!

S6: Temel olarak oyna ve sahip ol özelliğinin araçları nelerdir?

C6: Bu, oynaması eğlenceli bir oyuna odaklandığımız ve aslında oyundaki öğelere NFT’ler olarak sahip olduğunuz anlamına gelir.


Bugün beni ağırladığınız için hepinize teşekkür ederim, Medieval Empires’daki mevcut durumu ve gelecek planlarımızı sizlerle paylaşmaktan çok mutluyum. Rampa Açık ve Rampa Dışı hizmetlerimizi mutlaka deneyin, en güncel haber ve kampanyalar için bizleri X hesabımızdan takip edin.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir