Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.927
% 2.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.927
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC Başkanı Ether ETF’si Hakkında Gelen Soruları Geçiştiriyor!

SEC Başkanı Gary Gensler, kurumun spot Ethereum’u onaylayıp onaylamayacağı konusunda henüz herhangi bir ipucu vermiyor.

Cuma günü sabah saatlerinde yapılan bir röportajda Gensler’e, spot Ethereum ürünü için başvuruda bulunan yaklaşık on firmanın Grayscale’i içeren bir yaz mahkemesi kararını “emsal oluşturucu” olarak değerlendirip değerlendirmediği soruldu.

Gensler, “Hiçbir başvuruya önyargıyla yaklaşmak istemiyorum ve sizin de söylediğiniz gibi önümüzde 10 başvuru var” dedi. “Yani haber uyarısı, bu konuda önyargılı olmayacağım. Ancak sorunuza göre, gerçeklere, koşullara ve önümüzde olanlara bakıyoruz.”

BlackRock ve Fidelity gibi dev firmalar Kasım ayında spot Ethereum ETF’leri için başvuruda bulundu ve o zamandan bu yana bunları Franklin Templeton, Ark 21Shares, VanEck ve Grayscale takip ediyor.

Bazı uzmanlar, Ether vadeli işlem ETF’lerinin halihazırda işlem gördüğü göz önüne alındığında, SEC’in bir spot Ethereum ETF’sini onaylayabileceği konusunda iyimser ve Grayscale’in geçen yıl mahkemede SEC’e karşı kazandığı galibiyetin teraziyi değiştirebileceğini söylüyor.

DC mahkemesinin yaz döneminde verdiği ve üç yargıcın SEC’e Grayscale Investments’ın spot bitcoin ETF teklifini yeniden değerlendirme yetkisi verdiği kararının ardından SEC, spot bitcoin ETF’lerini onayladı. Fakat Gensler, ajansın spot bitcoin ETF’lerini onaylama kararının tam da buna göre kabinde olması gerektiğini söyledi.

Geçmişte birçok kripto para biriminin menkul kıymet olduğunu söyleyen ve firmaları SEC’e kaydolmaya çağıran Gensler, Cuma günü yapılan bir röportajda “tüm kripto alanının zorluklarla karşı karşıya olduğunu” söyledi.

Gensler, “Bütün alan suiistimaller ve dolandırıcılıkla dolu” dedi. “Yatırımcıların piyasanın ortasından, aracılardan gerekli açıklamaları alamadıkları 2022 ve 2023’teki iflas serisine bakın. Bu arada, izleyen kamuoyu için bu o kadar da merkezi olmayan bir durum değil.” Dedi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir