Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.997
% 2.11
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.997
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

SEC Başkanı, CFTC’ye Yetki Verilmesini Destekliyor

SEC Başkanı Gary Gensler, Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’na (CFTC) doğrudan yetki verilmesi fikrini onayladı.

CFTC, ABD’nin emtia olarak sınıflandırdığı dijital varlıklar üzerinde doğrudan yetki talep etti. Gary Gensler, bugün yaptığı konuşmada ise CFTC’ye yetki verilmesi hakkında konuştu.

SEC Başkanından CFTC’ye Destek

SEC Başkanı Gary Gensler, eski ajansının dijital varlık piyasaları üzerindeki gücünü, vadeli işlemler ve türevlerdeki mevcut rolünün ötesine genişletmeyi destekliyor.

Georgetown Üniversitesi’ndeki bir etkinlikte konuşan Gensler, Kongre’nin belirli token’lar üzerinde daha önce başkanlığını yaptığı CFTC’ye doğrudan yetki verme fikrini onayladı. CFTC, bu destekle birlikte kripto spot piyasaları üzerinde otorite arayışında güçlü bir müttefik kazanmış oldu.

SEC’in yetki alanına girmeyen projelerin bir ya da iki elin parmağını geçmediğini belirten Gary Gensler, yetki konusunda şunları söyledi:

“CFTC’nin daha fazla yetkiye sahip olabileceğini düşünüyorum. Şu anda altta yatan güvenlik dışı token’lar üzerinde doğrudan düzenleyici yetkilere sahip değiller”

Gensler’in CFTC’nin yetkisini genişletmeye verdiği destek, ABD düzenleyicilerinden oluşan Finansal İstikrar Gözetim Konseyi’nin tavsiyesini takip ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir