Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.013
% 1.85
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.013
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

ABD SEC Başkanı Gensler, kripto yasa tasarısı konusunda endişelerini dile getirdi

Investing.com – ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler, son verdiği demeçte kripto piyasalarının düzenlenmesi konusunda yapılan çalışmalara atıfta bulundu. Gensler, uygulamaya alınması muhtemel yasaların daha geniş piyasaları olumsuz etkileyebileceği konusunda endişelerini dile getirdi.

Geçen hafta ABD Senatörleri Cynthia Lummis ve Kirsten Gillibrand tarafından sunulan bir yasa tasarısı hakkındaki görüşleri sorulan Gensler, kripto para endüstrisine yönelik yasal değişikliklerin borsalar veya yatırım fonları üzerinde etkileri olabileceğini iddia etti.

The Wall Street Journal’ın CFO Network Summit etkinliğinde görüşlerini dile getiren Gensler, kripto para fiyatlarında yaşanan son düşüşe ilişkin olarak daha önce de bu piyasaların acilen düzenlenmesi gerektiğini söylediklerini ve bu söylemin hâlâ geçerli olduğunu dile getirdi.

Savunucuları, Lummis-Gillibrand’in kripto tasarısının dijital varlıklar için kapsamlı bir düzenleyici çerçeve oluşturma hedefiyle hazırlandığını ifade ediyor. Tasarıda öne çıkan maddelerden biri ise kripto para birimlerinin tanımlanması konusu. Bu şekilde kripto piyasalarını hangi kurumların denetleyebileceği konusunda netlik kazanılmış olacak.

Diğer yandan tasarının, bazı kripto para birimlerinin denetimini SEC’in yetki alanından çıkarabileceği konuşuluyor. Bu konuda da yorum yapan Gensler, yetki alanlarını genişletmek gibi bir niyetleri olmadığını, ancak halka sunulan tokenlerin bir yatırım sözleşmesi özelliğine sahip olduğu ve belirli bir getiri vaadi sunmasının bu varlıkları menkul kıymet sınıfına soktuğunu söyledi.

Lummis-Gillibrand kripto yasa tasarısı, CFTC’ye daha geniş yetki alanı sunuyor

Lummis-Gillibrand kripto yasa tasarısı, ABD Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu (CFTC) için daha kapsamlı bir yetkilendirme öneriyor. Tasarı hakkında görüşlerini sunan CFTC Başkanı Rostin Behnam, önerilen mevzuatın kripto piyasasında menkul kıymetler ve menkul kıymet olmayanlar arasındaki ayrımı netleştirmek için son derece faydalı olacağını söyledi.

CFTC Başkanı, menkul kıymet niteliğinde olmayan kripto varlıkların denetlenmesi konusunda CFTC’nin yetki alanının genişletilmesi önerisini memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir