Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$63.776
% 1.84
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 63.776
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Sam Bankman-Fried, Dolandırıcılıkla Suçlanıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’i kripto borsasında yatırımcıları dolandırmakla suçladı.

Düzenleyici ayrıca, gelecekteki menkul kıymetler kanunu ihlallerine karşı bir ihtiyati tedbir istiyor. Bu da Bankman-Fried’in kendi kişisel hesabı dışında herhangi bir menkul kıymet çıkaramayacağı, satın alamayacağı, teklif edemeyeceği veya satamayacağı anlamına geliyor.

SEC, Sam Bankman-Fried’ı Dolandırıcılıkla Suçladı

SEC, SBF’yi 1933-32 Menkul Kıymetler Yasası’nın dolandırıcılıkla mücadele hükümlerini ihlal etmekle suçluyor.

İhtiyadi tedbirler isteyen SEC, SBF’nin herhangi bir menkul kıymet çıkarmasını ve ticaretini yapmasını engelliyor. Buna ek olarak, haksız kazançlarının yasal olarak geri ödenmesini, sivil bir cezayı ve SEC raporlama şirketlerinde görevli ve yönetici rollerinin engellenmesini talep ediyor.

Açıklamada, ABD New York Güney Bölgesi Savcılığı (US SDNY) ve Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Komisyonu’nun (CFTC) Bankman-Fried aleyhindeki suçlamaları da açıklayacağı belirtildi.

Soruşturma, SEC’in Kripto Varlıkları ve Siber Birimi’nden Devlin Su, Ivan Snyder ve David S. Brown ile Brian Huchro ve Pasha Salimi tarafından yürütülecek. SEC, yardımları için SDNY, FBI ve CFTC’ye teşekkür etti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir