Kriptolar:
29790
Bitcoin:
$70.101
% 0.67
BTC Dominasyonu:
%53.1
% 0.69
Piyasa Değeri:
$2.59 T
% 1.64
Korku & Açgözlülük:
76 / 100
Bitcoin:
$ 70.101
BTC Dominasyonu:
% 53.1
Piyasa Değeri:
$2.59 T

RWA Tokenizasyon Protokolleri Şubat Ayından Bu Yana %60 Artış Yaşadı

Blockchain analiz programı Messari, şaşırtıcı bir açıklamayla gerçek dünya varlıkları (RWA) tokenizasyon protokollerinin sunduğunda tanık olunan muazzam bir büyümeyi ortaya koydu. Messari’nin 1 Mayıs tarihli raporunun ardından, bu protokoller arasında kilitlenen toplam değer (TVL) yaklaşık %50 oranında olağanüstü bir artış göstererek 26 Nisan itibarıyla yaklaşık 7,9 milyara ulaştı.

TVL 8 Milyar Dolarla Rekor Seviyeye Ulaştı

TVL’deki artış, piyasada tercih edilen kredi odaklı, yüksek getirili yatırımlarla güçlü bir şekilde varlık sınıfında kazançlı bir şekilde tutulabilen bir işaret ediyor. Tether ve USD Coin gibi fiat destekli sabit paralar hariç kesilmeye rağmen, TVL’deki (kilitli toplam değer) 8 milyar dolar okunuyor, move-trade’den gayrimenkul tokenleştirme platformlarına kadar çok çeşitli bir varlık grubuyla karşılaşılmaktadır.

Messari’nin kişiliği, bir başka merkezi olmayan finans platformu analiz platformu DeFiLlama’nın raporlarıyla desteklendi. Bu raporlar, RWA protokollerinin toplam kilitli (TVL) 6 milyar dolar olduğunu ve bunun Nisan 2023’ten bu yana yaklaşık %700’lük bir büyümeyi temsil ettiğini gösteriyor. Öte yandan, merkezi olmayan finans (DeFi) platformlarının kullanımı, hem kilitlenen toplam değerde (TVL) hem de aktif kullanıcılarda belirgin bir artışa neden oldu. Dune Analytics’in verileri, bu keskin yükselişin küçük bireylerini de içeren daha fazla perakende yatırımcıyı izlediğini gösteriyor.

Bu yeni aktif kullanıcı davranışlarının ana itici gücü olarak, dijital karbon pazarı Toucan ve KlimaDAO ve gayrimenkul tokenizasyonunda Propy gibi platformlar, bu sayılardaki kullanıcı etkileşim hacminin çoğunluk olarak gösterilebilir.

Tokenleştirilmiş Hazine Tahvilleri Yüksek Enflasyon Ortasında Yükseliyor, BlackRock’ın BUIDL Fonu Öncü

RWA protokollerindeki artışla birlikte ortaya çıkan tokenize hazine kredileri, yüksek enflasyon ve Amerika Birleşik resimlerinde oldukça yüksek faiz oranlarının ortasında ortaya çıkan artan ve hızla yükselen yükselişler nedeniyle artık güçlü bir güç haline geldi. RWA.xyz, dijitalleştirilmiş kredi ve hazine bonolarına yönelik talebin artışını ve gizli varlıkların bu yıl başına karşılaştırması %80’lik bir artışla 1,29 milyar milyar yayılmanı açıklıyor. Securitize ve Ondo gibi bu protokoller, STO’ların kapsamlı hiper hıza iten güçlendirici roketler olarak hizmet veriyor.

Blackrock’un Ethereum tabanlı Kurumsal Dijital Likidite Fonu (BUIDL) ve Franklin OnChain ABD Devlet Para Fonu’nun (FOBXX) sonuncusu, RWA’nın bu segmentin filizlenmesinin zeminini hazırlıyor.

Gerçek varlık tokenleştirme protokollerinin yaygınlaşmasıyla birlikte, TVL’deki ve oyunculuk yapan kullanıcılardaki artış, merkezi olmayan finansal araçların karşlanmaması küresel olarak benimsenmesini ve inancını tanımlamaktadır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir