Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.323
% 3.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.323
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

DeFi TVL, Son İki Yılın En Yüksek Seviyesine Ulaştı

defi,tvl,defi tvl

DeFi, 2024’ün ilk çeyreğinde TVL’de astronomik derecede yüksek bir artış yaşadı ve rakamlarını neredeyse ikiye katladı. DefiLlama’nın istatistikleri, DeFi TVL’nin 2023’ün 4. çeyreğindeki 36 milyar $’lık düşük seviyesinden 2024’ün 1. çeyreğinin sonunda neredeyse 97 milyar $’a ulaştığını ve yıl için %81’lik bir artış gösterdiğini ortaya koyuyor. Messari’nin 18 Nisan tarihli bir raporu 101 milyar dolarlık bir TVL’ye işaret ediyordu. Kredilendirilecek faktörlerden bazıları olarak varlık fiyatının değer kazanması ve likit restaking protokollerine olan ilgi gösterildi.

Ethereum’un Likit Staking Hakimiyeti

Ethereum, TVL’sinin %70’in üzerinde bir tutuma ulaştığı bu oran patlamasında ana faktör oldu. DefiLlama verilerine göre %62’lik pazar payıyla önde gelen likit stake protokolleri arasında yer alan Lido gibi likit stake protokolleri kaçınılmazdır. Lido bunun iyi bir örneğidir ve TVL’si 13 Mart’ta 63 milyar $ gibi rekor bir seviyeye ulaşarak bu likit stake alanındaki başarısını kanıtlamıştır.

EigenLayer Likit Restaking Lideri Olarak Ortaya Çıkıyor

Çeyreği %990 artışla 12 milyar $ TVL ile kapatan bir girişim olan EigenLayer’da görüldüğü gibi TVL’deki beklenmedik sıçramalar, likit geri kazanım arenasında da fark edilecektir. EigenLayer’ın yenilikçi yaklaşımına benzer şekilde, ETH’yi birden fazla kez stake etme olanağı yeni para yatırma işlemlerini gerekli kılıyor, ek getiri sağlıyor ve her gün çok sayıda kullanıcıyı çekiyor.

DeFi TVL’deki artışla birlikte platform, QuickNode tarafından bildirilen ve bir önceki çeyreğe göre %291’lik bir histogram sıçraması gösteren kullanıcı etkinliğinde etkileyici bir büyüme gösterdi. Bunu takip eden faaliyet çığı, ikinci bir ‘DeFi Yazı’nın habercisi olabilir ve SEC gibi düzenleyici kurumların ortaya koyduğu engellere rağmen büyüme ve gelişme için işaretlenmiş bir zaman olarak işaretlenebilir.

Öte yandan, DeFi’ye yapılan son TVL başvurusu yaklaşık %11’lik bir kesintiydi ve fiyat 86,6 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bu geçici aksaklıklara rağmen, Lido ve Eigenlayer gibi likit yeniden yapılandırma protokolleri altta yatan ivmeyi destekleyerek, önemli ölçüde esnekliğe sahip ve daha fazla büyüme ve yenilik için hazır bir DeFi sistemi ortaya koyuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir