Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.109
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.109
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rusya’dan Ulusal Kripto Borsa Engeli!

Rusya, Kripto Para

Rusya hükümeti devlet kontrollü ulusal borsa fikrinden vazgeçti. Bunun yerine birden fazla kripto ticaret platformu üzerinde düzenlemeye gidecek. Kasım 2022’de ulusal bir kripto borsası oluşturma fikri gündeme gelmişti. Bu borsa Moskova Borsası’nın bir parçası olacaktı.Ancak milletvekili Anatoly Aksakov’a göre bu fikirden vazgeçildi. Yapılan açıklamada Rusya’nın var olan borsalar için düzenleme yoluna gideceği bildirildi.

Oluşturulan kapsamlı ve düzenleyici kurallar gelecekte yatırımcıya da güven ortamı sağlayacak. Rusya Maliye Bakanı’nın da ulusal kripto para borsasını destelemeyen yöneticiler arasında olduğu söyleniyor.

İlginizi Çekebilir: Node Kurmalı mıyız? Para Kazandırır mı?

Rusya Merkez Bankası yardımcı yöneticisi Alexey Guznov‘a göre: ”Rusya’da kripto para birimi borsalarından resmi olarak bahsetmek için henüz erken. Muhtemelen bu tür platformlar, sınır ötesi işlemleri kolaylaştırmak için ihracatçılar ve ithalatçılar arasındaki etkileşimi koordine eden kuruluşlar olarak hareket edecektir.”

Rusya’nın önde gelen kripto şirketlerinin de ulusal bir kripto borsası oluşturma fikrine karşı çıktığı ve bunun yerine böyle kuruluşlar için bir düzenleyici çerçeve oluşturmayı tercih ettikleri bildirildi.

BitRiver yöneticisi Oleg Ogienko: ”Yeni bir düzenleyici mekanizma, yaptırım ve altyapı siber saldırıları gibi riskleri en aza indirmeye ve dominant piyasa pozisyonuyla ilgili sorunları ortadan kaldırmaya yardımcı olacak” dedi. Başlangıç aşamalarında kripto borsalarının niteliksiz yatırımcıları kısıtlaması gerektiğini önerdi.

 


Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir