Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Rusya, bazı ülkelerle stabil kripto para anlaşmaları kovalıyor

Rus haber ajansı Tass’ın haberine göre Rusya, birkaç ülke ile stabil kripto para takas platformları kurmak üzere konuşmalara başladı.

Rusya Maliye Bakanı Yardımcısı Alexey Moiseyev konuyla ilgili olarak, “Şu anda bazı ülkelerle dolar ve euro kullanmamak için ikili platformlar oluşturma üzerinde çalışıyoruz. Bu platformlarda kullanmak üzere karşılıklı olarak kabul edilebilir tokenize edilebilir araçlar sunuyoruz.” dedi.

Haberde bunların hangi ülkeler olduğu belirtilmiyor.

Rusya daha önce dijital paraların kullanımına ilişkin karşı sert bir tutum benimsiyordu. Başkan Vladimir Putin, Temmuz ayında dijital ödemeleri yasaklayan bir yasaya imza atmıştı. Rusya Merkez Bankası ülkedeki tüm kripto işlemlerinin yasaklanmasını istiyordu. Öte yandan Rusya Merkez Bankasının da bir dijital ruble üzerinde çalıştığı biliniyor.

Ancak Tass’ın haberinde, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal ettiği için yaptırımlara maruz kaldığı bu ortamda Rusya Maliye Bakanlığı ve Merkez Bankasının “Sınırlar ötesi kripto para anlaşmaları yapmadan devam etmenin imkansız olduğu” fikri üzerinde anlaştıkları belirtiliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Borsalar’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir