Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.350
% 1.09
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.350
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Rus Kripto Yatırımcıları, Darknet’te Çare Arıyor!

Rusya yaptırımlarından etkilenen Rus yatırımcılar, kripto varlıklarını kurtarmak için Darknet‘te çare arıyor.

Küresel ekonominin etkileri ve ülkelerin durumları, yatırım tarafını da etkiliyor. Hastalık döneminin ardından başlayan küresel ekonomideki sıkılaşma, Rusya sorunlarıyla şiddetlendi. Rusya ve Ukrayna arasında geçen süreç, ülkelerin Rusya‘ya karşı yaptırım uygulamasına neden oldu. Merkeziyetsizlik algısıyla ortaya çıkan kripto endüstrisi, bu yaptırımlardan etkilendi. Rus kripto yatırımcıları, Rusya yaptırımları kapsamında zorlu günler geçiriyor. Bu süreç, Rusların Darknet üzerinden çare aramasına yol açtı.

Rus Kripto Yatırımcıları Kripto Varlıklarının Peşinde

Rusya‘da günlük yayın yapan Kommersant, Rus kripto yatırımcıların Darknet üzerinden yardım taleplerinde bulunduklarını bildirdi.

Gazetenin haberine göre, Rus yatırımcıların uluslararası kripto borsalarında bloke edilen varlıklarını kurtarmaya yönelik hizmet teklifleri Darknet üzerinde yayılıyor. İnternetin karanlık ve güvenilmeyen yüzü olarak bilinen Darknet, kripto konusunda da geniş yelpazeye sahip.

Rus yatırımcıların akın ettiği bu platformda, her türlü yardım edebilecek kişi ortaya çıkıyor. Ancak birçoğunun dolandırıcı veya hacker çıkma olasılığı da masada yer alıyor.

Yatırımcılara varlıklarını geri verebileceklerini söyleyen anonimler, sahte KYC kullanım yöntemini sık sık tercih ediyor. Ayrıca anonimler, bloke edilmiş bir hesaba para transferi gibi farklı yollara da başvurabiliyor. Rus yatırımcılar, bu yöntemler arasında riskli bir karar vermek zorunda. Ayrıca bazı Darknet hizmetçileri, büyük borsaların siber ekipleriyle bağlantılı olduklarını söyleyerek teklif veriyor.

Kommersant‘ın haberine göre, Rus yatırımcıların 48 milyon dolarlık varlığı yaptırım kapsamında bloke edilmiş durumda.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir