Kriptolar:
29756
Bitcoin:
$66.847
% 0.16
BTC Dominasyonu:
%54.4
% 0.24
Piyasa Değeri:
$2.43 T
% 3.07
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 66.847
BTC Dominasyonu:
% 54.4
Piyasa Değeri:
$2.43 T

Bilgisayar korsanlarının yeni hedefi NFT platformları oldu

Kripto paraların gelişmeye devam etmesi, olumlu hamlelerin yapılmasının yanı sıra kötü niyetli kişileri de harekete geçiriyor.

Kripto ekosisteminde hack ve dolandırıcılık olayları son zamanların en çok konuşulan konularının başında geliyor. Bu kez dolandırıcıların kurbanı NFT toplulukları oldu. Kripto para dünyasında yer edinmiş Zeneca adlı sosyal medya hesapları hackerların elinde geçti. Hackerlar, Zeneca platformunun Twitter ve Discord hesapları üzerinden “Zen Academy Founders Pass” adlı geçersiz hesaplara bağlı olan airdrop bağlantıları gönderiyor. Dikkat etmeyen ve bu bağlantılara bağlanan kullanıcıların hesapları ise hackerların eline geçiyor.

Saldırı NFT topluluğu için önemli bir tehdidi beraberinde getiriyor. Her geçen gün yayılan tehdit, geçtiğimiz hafta ilk olarak Bored Ape Yat Kulübü’nün kurucusu Yuga Labs tarafından atılan bir tweet’te ele alınmıştı. Tweet’ten sadece birkaç dakika sonra Zeneca da saldırıya uğrayan hesapları bildirildi. Saldırıdan 40 dakika kadar sonra saldırıya uğrayan hesaplar kilitlendi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir