Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.254
% 0.90
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.254
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Rus Ekonomist, Merkez Bankalarının Kripto Paranın Kaderini Ellerinde Tuttuğunu Söyledi

Önde gelen bir Rus ekonomist, şu anda sektör düzenlemelerine “öncelik vermeseler” bile merkez bankalarının nihayetinde kripto paranın kaderini belirleyeceğine inanıyor.

Bu yorum, Siyasi Teknolojiler Merkezi’nden ve Çağdaş Kalkınma Enstitüsü Ekonomi ve Finans Projeleri Direktörü Nikita Maslennikov tarafından yapıldı ve Gazeta.ru tarafından bildirildi.

Ekonomist, geleceğin kripto için “oldukça belirsiz” olduğunu ve “piyasanın ne ölçüde düzenleneceğine bağlı olacağını” belirtti.

Maslennikov, kripto düzenlemesinin “birçok ülkede sorun” haline geldiğini öne sürdü. Ancak, merkez bankalarının kripto düzenlemesini “ana görevlerinden biri” olarak “görmediklerini” söyledi.

Uzman, Rusya ve Çin‘in kripto konusunda “daha sert bir duruş” sergilediğini belirtti. Çin, kripto para madenciliği ve ticareti dahil olmak üzere kriptoyla ilgili çoğu faaliyeti yasakladı . Diğer hükümet organları daha ilerici bir yaklaşım benimsemesine rağmen, Rusya Merkez Bankası da genel bir yasaklama öneriyor .

Maslennikov, ABD‘nin şimdiye kadar düzenlemelerde “daha yumuşak” bir yaklaşım benimsediğini iddia etti.

Maslennikov’a göre:

“Kripto para birimlerinin geleceği yine de piyasanın merkez bankaları tarafından düzenlenmesiyle bağlantılı.”

 

Kripto Merkez Bankası Düzenlemesinden Kurtulabilir mi?

Maslennikov, merkez bankacılarının eylemleri ne olursa olsun kripto para biriminin tamamen ortadan kaldırılmayacağını iddia etti. İnsanların “risk ve spekülasyon” iştahının bir şekilde kriptonun hayatta kalmasını sağlayacağını belirtti. Ancak kriptonun geleceğinin “belirsiz” olduğunu iddia etti:

“Kriptonun herhangi bir şekilde sınırsız bir büyüme geçirdiğini hayal etmek hala zor, çünkü her şey kripto piyasasının yeni düzenleyici normlara nasıl uyum sağlayacağına bağlı olacak.”

Ekonomist, “Merkez bankaları acele etmiyor” dedi. Ancak, gelecekte daha sıkı düzenlemelerin “zaten mutlak bir kaçınılmazlık” olduğunu da sözlerine ekledi.

Maslennikov, merkez bankacılarının kripto sektöründeki eylemlerini ikinci kez tahmin etmenin neredeyse imkansız olduğunu belirtti. Ancak, kripto düzenleme çarklarının artık dünyanın her yerindeki ülkelerde hareket halinde olduğunu söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir