Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.298
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.298
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Hong Kong hükümeti, bireysel yatırımcı için kripto ticaretini gündemine aldı

Investing.com – Hong Kong’un Çin ile farklı duruş sergilemesi, önümüzdeki günlerde kripto para endüstrisine bakış açısında da bir değişikliğe yol açabilir.

South China Morning Post tarafından servis edilen habere göre Hong Kong yasa koyucuları, bireysel yatırımcıların kripto paralara doğrudan yatırım yapmalarına izin verecek bazı adımlar atabilir. 

Haberde bahsedildiği üzere Hong Kong, bu kararı bölgede son zamanlarda gerçekleşen finansal teknoloji göçüne önlem amacıyla almak istiyor. Zira kripto endüstrisinin ülkede gelişim kaydedememesi, finans teknolojisi alanında Singapur gibi rakip ülkelerin elinin güçlenmesini sağlıyor. 

Güncel durumda Hong Kong hükümetinin bu yılki Fintech Haftası’nda kripto endüstrisi için yeni vizyonunu açıklaması bekleniyor. Sektör için yeni politikaların açıklanmasıyla ülkede kripto ticaretinin de önünün açılacağı düşünülüyor. 

Bu hafta bir panelde konuşan Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) Lisanslama Yöneticisi ve Fintech Bölüm Başkanı Elizabeth Wong, finansal piyasalar açısından bir ülke iki sistem ilkesinin Hong Kong için temel oluşturduğunu söyledi.

Hong Kong, Çin yasaklarına bağlı kalmak istemiyor

Elizabeth Wong, Hong Kong’da bireysel yatırımcıların kripto ticaretine izin verilmesi konusundaki düşünceleri sorulduğunda piyasanın daha uyumlu hale geldiğini ve kurumun bu duruma sıcak baktığını söyledi. 

Diğer yandan Çin, ülke genelinde kripto ile ilgili faaliyetlerin yasaklandığı bir ülke olarak biliniyor. Ancak son raporlar, kripto para benimsemesinde Çin’in ilk 10 ülke arasında olduğunu gösteriyor. Bunun yanında Bitcoin madencilik raporları da son aylarda Çin’de madencilik faaliyetlerinde yeniden artış kaydettiğini gösteriyor. 

Bilindiği gibi Çin geçtiğimiz yıl ülkede tüm kripto faaliyetlerini yasaklama kararı aldıktan sonra Bitcoin başta olmak üzere kripto paralarda sert düşüşler görülmüştü.

Şu an gelinen noktada Çin’in bir şehri konumunda bulunan ve özerk bölge olarak görülen Hong Kong, anakaradan farklı olarak kripto alanında bir merkez olma konusunda niyetini ortaya koymaya başladı. Hükümet yetkilileri, ayrıca NFT sektörü ve Metaverse gibi gelişmekte olan teknolojilerde de öne çıkmayı ve şehri uluslararası sanal varlık merkezi haline getirmek istiyor. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir