Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.301
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.301
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

El Salvador ABD’de Bitcoin Büyükelçiliği Açıyor

El Salvador Bitcoin

El Salvador, 2021 yılında Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul eden ilk ülkelerden biri olmuştu. Şimdi ise ülke, Teksas hükümetiyle birlikte ABD’de bir Bitcoin Büyükelçiliği açmayı planlıyor.

Hükümetler arası işbirliği, Bitcoin’in benimsenmesini teşvik etmek için yeni projeler üzerinde çalışmak üzere Teksas’ta bir Bitcoin Büyükelçiliği veya El Salvador’un temsilcilik ofisi kurulmasını hedefliyor.

El Salvador ABD Büyükelçisi Milena Mayorga, 14 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Teksas hükümeti sekreter yardımcısı Joe Esparza ile yaptığı görüşmede, ikinci Bitcoin Büyükelçiliğinin açılmasını ve ticari ve ekonomik değişim projelerinin genişletilmesini ele aldıklarını belirtti. El Salvador, 2022 yılında İsviçre’nin güneyindeki Lugano kentinde ilk Bitcoin Büyükelçiliğini açmıştı.

Bitcoin Büyükelçiliği, Bitcoin’in benimsendiği ülkelerde bir sonraki adım olarak görülmekte. Bu tür girişimler, Bitcoin’i benimseyen yerler arasında ittifaklar kurmak gibi yeni girişimler geliştirmek için ülkeler arasında işbirliği anlamına geliyor.

Eski Blockstream baş strateji sorumlusu Samson Mow’a göre, bu olgu, Bitcoin’i benimseyen ulus devletler ve şehirlerdeki bir sonraki adım olacak.

Haber, Teksaslı milletvekillerinin “blok zinciri endüstrisinin genişlemesi için bir ana plan” çağrısında bulundukları sırada geldi. Yasal girişim, diğer tekliflerin yanı sıra Bitcoin ile vergisiz alışverişi getirerek Teksas’ı ülkenin kripto başkenti haline getirmeyi amaçlıyor.

Teksas, ticari yasaları blok zinciri inovasyonuna ve dijital varlık düzenlemelerine daha iyi adapte etmeyi amaçlayan kripto dostu yasaları geçirerek kripto dostu ABD eyaletlerinden biri olarak öne çıkıyor.

Sonuç olarak, El Salvador’un ABD’deki Bitcoin Büyükelçiliği açılışı, Bitcoin’in benimsenmesi için yeni adımların atılmasına öncülük edebilme ihtimali bulunmakta.

Bu girişim, Bitcoin’in yaygınlaşması için ülkeler arasında işbirliği ve ittifaklar kurmayı teşvik edebilir. Ayrıca, Teksas’ın kripto dostu yasaları ve El Salvador’un Bitcoin’i yasal ödeme aracı olarak kabul etmesi, Bitcoin’in daha geniş bir kitleye ulaşması için umut verici adı

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir