Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.782
% 1.91
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.782
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Nükleer Enerji İle Çalışan İlk Bitcoin Madencilik Merkezi Açılıyor

Bitcoin Madencilik

Amerika’nın Pennsylvania eyaletinde dünyada ilk kez, nükleer enerji le çalışan bir Bitcoin Madencilik merkezi açılıyor.

Kripto sektörünün gelişmesi ve lider kripto para birimi Bitcoin’in bilinirliğinin artması ile Bitcoin madenciliğine olan ilgi büyüyor. Geçtiğimiz sene yaşanan düşüşlerin sonrasında madencilik firmaları oldukça zor bir dönem geçirmişti. Son zamanlarda gelen yükseliş ile beraber madencilik firmalarının hisseleri büyük oranda artmıştı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Bitcoin madenciliği hizmetlerine ev sahipliği yapması beklenen nükleer enerjiyle çalışan ilk veri merkezinin inşaatı kısa süre önce tamamlandı.

Nükleer Enerji ile Bitcoin Madenciliği Başlıyor

World Nuclear News tarafından yapılan bir habere göre, Veri merkezi üreticisi Cumulus Data, 2,5 gigawatt’lık bir nükleer enerji santralinden güç alan ilk veri merkezinin inşasını tamamladı.

48 megawatt gücündeki 300.000 metrekarelik veri merkezi ABD’de türünün ilk örneği. Ayrıca Merkez gücünü Pennsylvania’nın kuzeydoğusundaki Susquehanna nükleer enerji santralinden alıyor.

Merkezin 1200 dönümlük kampüsünün, Bitcoin madenciliği ve bulut bilişim hizmetlerine ev sahipliği yapması beklenmekte.

Bitcoin Madencilik merkezinin inşasına yönelik çalışmalar, geçen yılın Aralık ayı başında kısa süreliğine askıya alınmıştı. Merkez, 2023’ün ilk çeyreğinde 50 megavat net madencilik kapasitesi sağlamayı hedefliyor.

Proje ileriki zamanlarda, 48 megawatt gücündeki merkeze ek olarak 475 megawatt kapasiteli yeni merkezler oluşturmak istiyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir