Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.808
% 1.96
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.808
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Avustralyalı Kripto Yöneticilerinden Yetkililere Uyarı

Avustralyalı Kripto

Avustralyalı kripto yöneticileri, tüm dijital varlıkların finansal ürünlerle aynı kefede toplanması konusunda dikkatli olunmasını istiyor.

Hazine ve Finansal Hizmetler Bakanı Stephen Jones, 22 Ocak’ta verdiği röportajda ülkedeki kripto düzenlemelerinin durumuna ilişkin değerlendirme yaptı.

Avusturalya’nın kripto düzenlemesi üzerinde çalıştığını doğrulayan Jones, “Diğer coin’ler ya da diğer token’lar esasen yatırım ve spekülasyon için bir değer deposu olarak kullanılıyor. [Bunlara bir finansal ürün gibi muamele edilmesi gerektiğine dair iyi bir argüman var.” dedi.

Jones, FTX’in çöküşünün kripto düzenlemesine duyulan ihtiyacı “şüpheye yer bırakmayacak şekilde ortaya koyduğunu” söyledi.

Avusturalyalı Yöneticiler, Dikkatli Olunması Gerektiğini Söylüyor

Hazine Bakanın yaptığı açıklamadan sonra Avustralyalı kripto yöneticileri, tüm dijital varlıkların finansal ürünlerle aynı kefeye konulması konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylediler.

Bir kripto borsası yöneticisi, hükümetin bu yıl hangi kripto varlıklarını düzenleyeceğini belirlemek için “token haritalama” uygulaması başlatacağını söyledi.  Ayrıca sektörle “yakında başlayacak” bir danışma süreci olduğunu doğruladı.

Konuyla ilgili olarak blockchain ve dijital varlık avukatı Michael Bacina, bir teknolojiyi lisanslama ve uyumluluk için açık ve kullanılabilir bir yol olmadan, finansal bir ürün olarak sınıflandırma yaklaşımının, muhtemelen daha fazla kripto işletmesini denizaşırı ülkelere göndereceği ve daha fazla risk yaratacağını söyledi.

Ayrıca, kripto hizmeti Banxa’nın CEO’su Holger Arians, aşırı düzenlemenin Avustralya’nın kriptoda oynadığı öncü rolü ciddi şekilde etkileyebileceği yönünde endişeli olduğunu dile getirdi.

Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu (ASIC) ve Avustralya’nın “4 Büyük” bankasından biri olan Commonwealth Bank da kriptoyu finansal ürünler olarak düzenlemeyi destekliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Avustralyalı Kripto Yöneticilerinden Yetkililere Uyarı” te bir düşünce

  1. Pingback: Güney Afrika, Kripto Reklamlarını Yasaklıyor - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir