Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.264
% 0.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.264
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Güney Kore Kripto Stake Hizmetlerini İnceleyecek

Kripto Stake

Güney Koreli finans yetkilileri, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) ile Kraken arasındaki mahkeme anlaşmasının ardından kripto stake hizmetlerini incelemeye başladı.

Adı açıklanmayan bir yetkili, “hiçbir şey yapılmadığı için sorun olacak bir şey olmadığı yönünde” ifadesini kullanarak incelemenin ayrıntılarını belirtmedi.

Kripto stake etme, dijital varlıkların yaygın işlemlerine kıyasla Kore yönetmeliği tarafından henüz tanımlanmamıştır. Ancak, bu konudaki küresel tartışma, SEC ile Kraken kripto borsası arasındaki anlaşmayla başladı. Kraken, 30 milyon dolar ceza ödemeyi ve stake programını durdurmayı kabul etti.

Bu hamle Amerikan kripto topluluğu ve hatta SEC’in vekil komiseri tarafından büyük ölçüde eleştiri almakta.

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu, Şubat ayında ülkede hangi tür dijital varlıkların menkul kıymet olarak kabul edileceğini ve düzenleneceğini belirleyen bir kılavuz oluşturdu.

Yasa, menkul kıymetleri, yatırımcıların ilk yatırımlarından sonra ek ödeme yapmalarının gerekmediği finansal yatırımlar olarak değerlendiriyor.

“Finansal düzenleyiciler ve Beyaz Saray’daki bir modelden, yönetimin kriptoya yönelik politikasındaki alt metnin engellenmesi gerektiği anlaşılıyor.”

J.W. Verret, yaptığı analizde SEC’in Kraken oyun kitabını genel olarak stake protokollerine karşı kullanma niyeti konusunda uyarıda bulunmakta.

Bu nedenle, Güney Koreli düzenleyicilerin kripto stake hizmetlerini incelemesi, uluslararası düzeydeki kripto regülasyonları ve kararları da etkileyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir