Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.143
% 1.16
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.143
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ripple’ın ödeme sistemi, Fransa ve İsveç’teki yeni ortaklıklarla genişliyor

Investing.com – Ripple, sınır ötesi ödeme işlemlerini daha hızlı ve daha düşük maliyetle gerçekleştirdiği isteğe bağlı likidite (ODL) sistemi için Fransa ve İsveç’te ortaklıkları kurduğunu duyurdu. 

Ripple, Fransa Merkezli Lemonway ile iş birliği sonucu Fransız pazarına adım atarak ülkede ödeme çözümlerini daha kolay hale getirmeye katkı sağlayacak. Bunun yanında Blockchain tabanlı ödeme hizmeti, para transfer şirketi Xbaht AB ile ortaklığıyla İsveç’te de kullanılmaya başlayacak. Ripple, bugün Twitter üzerinden her iki ortaklığı da duyuran bir açıklamada yaptı. 

Bu ortaklıklar, ABD merkezli şirketin Avrupa pazarında boy göstermesi için önemli bir adım olarak görülüyor. 

Bunun yanında şirketin Xbaht ile ortaklığı, Singapur’un uluslararası ödeme merkezi Tranglo tarafından kullanılan ODL perakende satışlarını da kolaylaştırması bekleniyor. Zira Xbaht’nin faaliyetleri, İsveç ve Tayland arasındaki transferlerin gerçekleşmesinde önemli bir rol oynuyor.

Ripple, fon transfer işlemlerinde Blockchain teknolojisinden yararlandığı için bu tür işlemler, çok daha hızlı ve verimli şekilde gerçekleşiyor. RippleNet platformuyla verilen bu hizmet, şirketin bu alanda açık ara lider olmasını sağlıyor. Son verilere göre RippleNet’in şu an 15 milyar dolar üzerinde hacime ulaştığını gösteriyor.

RippleNet’in işlem ücreti açısından geleneksel faaliyetlerden yaklaşık %90 oranında daha ucuz olması ve işlemleri saniyeler içinde gerçekleştirmesi, öne çıkan en önemli özellikleri arasında gösteriliyor.  

Ripple şimdi ODL sistemini Fransa ve İsveç’e entegre ederek ödeme ağını ülke bazında 25’e çıkarmış oldu. ODL sistemini kullanan en önemli şirketler arasında SBI Remit, iRemit, FINCI ve FOMO Pay gibi kuruluşlar bulunuyor. Veriler, Ripple ODL sisteminin dikey bir büyümeye sahip olduğunu gösterirken işlem yoğunluğunun artmasına nazaran Ripple sisteminin herhangi bir yavaşlama göstermediği belirtiliyor.

Ripple ve SEC davasında son gelişmeler

Ripple ile igili diğer bir gelişmede ise SEC ile devam eden davasıyla ilgili. Mahkeme, son olarak davanın sonucunu etkileme potansiyeli olduğu düşünülen eski SEC yöneticisi William Hinman’ın görüşlerine ait kayıtların sunulmasını emretmişti. Mahkemenin SEC’e görüşme kayıtlarını teslim etmesi için verdiği süre 2 gün sonra bitiyor. Buna göre SEC, bu hafta kayıtları mahkemeye teslim etmek zorunda. Şimdiye kadar bu konuda adım atmayan SEC, 13 Ekim tarihine kadar herhangi bir itiraz dilekçesi sunmazsa görüşme kayıtlarını mahkemeye iletmek durumunda kalacak.

XRP, haftaya düzeltmeyle başladı

SEC ve Ripple davasıyla ilgili gelişmeler, XRP’nin fiyat hareketine doğrudan etki ediyor. Son zamanlarda Ripple lehine olumlu kararların çıkması XRP’nin de önemli oranda talep görmesini sağladı. En büyük 6. kripto para konumundaki XRP, geçen hafta boyunca yükselişini sürdürerek 0,55 dolar sınırını test ettikten sonra haftaya satıcılı başladı ve dünden bu yana %10’un üzerinde değer kaybı görerek 0,48 dolar bandına geri çekildi. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir