Kriptolar:
29284
Bitcoin:
$64.175
% 1.02
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.04
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 0.72
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 64.175
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Van Gogh Eserleri NFT Olarak Sergilendi

Hollandalı ressam Vincent van Gogh‘un eserleri, ressam için kurulmuş bir vakıf tarafından NFT haline getirildi.

Hollandalı ressamın çalışmalarını tanıtan Vincent van Gogh Sites Foundation (VGSF), geçtiğimiz gün yeni bir işbirliği yaptı. Vakıf, Hong Kong merkezli Web3 projesi Appreciator ile ortaklık kurdu. Bu ortaklık neticesinde, ünlü ressamı anacak ilk NFT koleksiyonu başlatıldı.

Van Gogh NFT Koleksiyonu Satışta

VGSF Vakfı, ünlü ressam Vincent van Gogh‘a hitap eden altı çoklu ortam sanat eserinin açılışını yaptı. Her biri, ressama ait bir tablonun 3D animasyonu olarak çıkarıldı. Vakıf tarafından korunan eserler, dijital tarama sonucunda toplam 84 kopyalık bir NFT koleksiyonu haline getirildi.

Çıkarılan NFT koleksiyonu, cam ekran motifiyle kapsüllenerek satışa sunuldu. VGSF direktörü Frank van den Eijnden, ünlü sanatçının eserlerini küresel anlamda yaygınlaştırmayı amaçlıyor. Planlar arasında, 39 farklı sanat eserinin NFT haline getirilmesi yer alıyor.

Vakıf direktörü Eijnden, şu açıklamalarda bulundu;

İşbirliği, dünya çapında van Gogh’un hayatı ve çalışmaları hakkında hikayeler anlatmamızı sağlıyor ve bu içeriğin satışlarından elde edilen gelir, gelecek nesiller için mirası korumamıza az da olsa yardımcı olacak.

Van Gogh NFT koleksiyonunu alanlar, çeşitli baskılara ve sertifikalara da sahip olacak. Ayrıca bazı eserlerin, yaprağın gümüş kaplı bir kopyasının bulunduğu el yapımı ahşap bir kutunun da yer aldığı fiziksel hatıralarla birlikte satılacağı aktarıldı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir