Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.900
% 2.34
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.900
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ripple’ın Hukuk Şefinden SEC Konusunda Çarpıcı Açıklama!

Ripple xrp ETF

Stuart Alderoty’nin ifadesine göre, Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 2020 yılında Ripple’ın XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu kabul etmesini istemiş ve bu konuda uyum sağlamak için kısa bir süre vermişti. Ripple’ın Baş Hukuk Sorumlusu Alderoty, SEC’nin dava açmadan önce bir uzlaşma teklifinde bulunduğunu belirtti.

Davanın üçüncü yıl dönümünde Alderoty, SEC’nin önerdiği uzlaşma şartlarını paylaştı. Regülatör, Ripple’ın XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu ilan etmesini istemiş ve piyasaların uyumlu hale gelmesi için oldukça kısa bir süre tanımıştı.

22 Aralık 2020’de SEC, Ripple’ın kurucu ortağı Christian Larsen ve CEO’su Brad Garlinghouse’u 1,3 milyar dolarlık kayıtsız menkul kıymet satışıyla suçlamıştı.

Ripple

Alderoty’nin açıklamalarına göre, SEC, 2020 yılında Ripple’dan XRP’nin bir menkul kıymet olduğunu kamuoyuna duyurmasını talep etmiş ve uyumluluk için kısa bir süre vermişti. Ripple, XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını savunmuş ve SEC’nin talebine karşı çıkmıştı. Şirket ayrıca, regülatörün kripto için uygun bir düzenleyici çerçeve oluşturma konusunda yetersiz kaldığını belirtmişti.

Alderoty, SEC’nin kripto uyumluluğu için net kurallar sağlamadığını vurguladı. Regülatör, XRP davasından üç yıl sonra dahi kripto sektörü için bir uyumluluk sağlamada başarılı olamamış, bunun yerine Binance ve Coinbase gibi büyük kripto para şirketlerini hedef almıştır.

Alderoty, dava temelinde XRP’nin bir menkul kıymet olmadığını amaçladıklarını belirtmiş ve Amerika’daki kripto para şirketlerinin mevcut menkul kıymet yasalarının kripto varlıklar için uygun olmadığını savunduğunu ifade etti.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir