Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.948
% 2.21
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.948
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Ripple, Kolombiya Merkez Bankası ile Ortak Oldu!

ripple kolombiya ortaklık

Ripple, Güney Amerika ülkesinde blockchain teknolojisinin kullanım alanlarını keşfetmek için Kolombiya Merkez Bankası ile ortaklık kurduğunu açıkladı.


▪️ Banco de la República, Bilgi ve İletişim Bakanlığı ile işbirliği yaparak Ripple’ın CBDC Platformunu kullanarak ülkenin yüksek değerli ödeme sistemini geliştirmek için pilot kullanım örnekleri oluşturmayı planlıyor.

▪️ Joe Vollono, Ripple’da CBDC iş geliştirme direktörü olarak görev yapan, şirketin Kolombiya Merkez Bankası ile bir yıldan fazla süredir görüşmeler yaptığını belirtti. Pilot uygulama, İspanya merkezli blockchain teknoloji firması Peersyst Technology ile birlikte yürütülüyor

▪️ Vollano, yapılan bir röportajda, “Yüksek değerli ödeme sisteminden bahsederken, genellikle büyük ölçekli, toptan ödemeler, RTGS sistemleri ve dağıtılmış defter teknolojisinden yararlanabilecek ilgili finansal operasyonlar ve altyapıdan bahsediyoruz. Dolayısıyla, buradaki araştırmanın odak noktası da bu.” cümlelerini kullandı.

▪️ Ripple, CBDC teknolojisi ve yüksek değerli ödeme sistemleri konusunda geniş bir çalışma yelpazesine sahiptir. Şirket, Kolombiya Merkez Bankası ile olan görüşmelerinin yanı sıra Hong Kong, Karadağ, Bhutan ve Palau’daki para otoriteleriyle de işbirliği yapmıştır.

▪️ Yapılan bu işbirlikleri, ülkelerin finansal operasyonlarını iyileştirmek, ödeme sistemlerini daha hızlı ve etkili hale getirmek ve dağıtılmış defter teknolojisiyle güvenliği artırmak gibi amaçları kapsamaktadır.

▪️ Ayrıca, Ripple’ın pilot uygulamasının İspanya merkezli blockchain teknoloji firması Peersyst Technology ile birlikte yürütüldüğünü belirtmek önemlidir. Bu işbirliği, Ripple’ın teknolojik uzmanlık ve Peersyst Technology’nin blockchain altyapısı konusundaki deneyimi birleştirerek, CBDC platformunun başarılı bir şekilde geliştirilmesini sağlamaktadır.


Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir