Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.182
% 1.24
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.182
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Ripple ile SEC arasındaki dava ne durumda? Ne zaman sonuçlanacak?

Investing.com – Ripple CEO’su Brad Garlinghouse, hafta başında CNBC’ye Ripple ile SEC arasında devam eden dava hakkında konuştu. Garlinghouse, önlerinde büyük bir engel olarak duran bu dava sürecinde önemli adımlar attıklarını dile getirdi. 

Ripple CEO’su Ripple’ın yerel tokeni ve sermaye değerine göre en büyük 7. kripto varlık konumunda olan XRP’ye odaklanan davanın 2022 yılında sonuçlanmasını bekliyor. CEO, davanın yavaş ilerlemesinden yakınırken yine de şirket lehine olumlu gelişmeler kaydettiklerini inandığını söylerken davayı kazanma konusunda umutlarını canlı tuttuğunu söyledi. Ayrıca davanın sadece Ripple ile ilgili olmadığına inanan Garlinghouse, dava sonucunun daha geniş bir piyasayı etkiyeceğine inanıyor.

Ripple CEO’su davanın gelecek yıl sonuçlanacağı konusunda umutlu

ABD merkezli bir Blockchain şirketi olan Ripple, özellikle uluslararası fon transferlerinin hızlı, güvenli ve daha düşük maliyetli şekilde gerçekleşmesi konusunda Blockchain üzerinden ödeme sistemleri konusunda uzmanlaşmış bir kuruluş. Ripple tokeni XRP ise 2017 ve 2018 boğa sezonunda dünyanın kripto paraları daha yakından tanımaya başladığı dönemde Bitcoin ve Ethereum ile birlikte adından sıkça söz ettirmişti.

XRP tokeni o dönem 3 dolar fiyatına ulaştıktan sonra ciddi bir düşüş eğilimine girmiş hatta SEC’in açtığı davanın ilk günlerinde kripto paranın fiyatı bu gelişmeden son derece olumsuz şekilde etkilenmişti. Öyle ki XRP, birçok kripto borsasının varlığı platformlardan çıkarmasıyla büyük kayıplar gördü. 

XRP, SEC dava açtığında ciddi bir değer düşüşü görmüştü

Geçen sene bu zamanlar 0,2 doların altına kadar sarkan XRP fiyatı, 2021 yılında bir toparlanma gördü ve yılbaşından bu yana şimdiki 1 dolarlık fiyatına göre yüzde 350 değer kazandı. Bunun yanında XRP-SEC duruşmaları sırasında kripto para lehine gelişmeler oldukça yukarı yönlü volatil hareketler de görüldü. 

Bilindiği gibi SEC, XRP’nin bir menkul kıymet varlığı olduğu iddiasıyla Ripple’a dava açmıştı. Bu dava boyunca Ripple, tokeni XRP’nin menkul kıymet özelliklerini taşımadığını kanıtlama çabasına devam ediyor. 

Ripple CEO’su Garlinghouse röportaj esnasında kripto dostu ülkeler olarak Japonya, Birleşik Arap Emirlikleri, İsviçre ve Singapur’un izledikleri düzenleme politikalarını memnuniyetle takip ettiğini dile getirirken Çin ve Hindistan’ın kripto endüstrisini baskıladığını da vurguladı.

Ancak tüm bu düzenleyici baskısına karşılık, kripto para endüstrisinin genel gidişatı konusunda memnun olduğunu sözlerine ekledi.

Şu an 49 milyar dolarlık sermaye değerine sahip olduğu görülen Ripple tokeni XRP, ortalama 2,5 milyar dolarlık bir işlem hacmiyle ilerliyor. Ana şirket olan Ripple ise uluslararası ortaklıkları yanında büyük şirketlerden ciddi yatırımlar alıyor. 

Bunlar arasında en çok bilinenleri Japonya merkezli finans şirketi SBI Holdings ve ABD merkezli sermaye şirketi Andreessen Horowitz ve Alphabet (NASDAQ:GOOGL) risk sermayesi şirketi GV olarak sayılıyor.

SEC davasının XRP lehine sonuçlanması, kripto varlığın delist edildiği borsalarda yeniden listelenmesi gibi olumlu bir sonuç doğurabilir. Ayrıca Ripple’ın büyümesi önündeki en büyük engelin ortadan kalkmasıyla değerini artırma potansiyeli taşıdığı yapılan yorumlar arasında yer alıyor.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir