Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$62.671
% 5.95
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 62.671
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Renzo (EZ) Nedir? Binance Launchpool’un 53. projesi Renzo (EZ) Nasıl Çalışır?

renzo projesi nedir

Küresel lider kripto para borsası Binance, kripto ekosistemine kullanıcı katılımını artırmayı hedefleyen likit bir yeniden alım protokolü olan Binance Launchpool’un 53. projesi olarak Renzo (EZ) duyurdu.

Renzo Nedir?

Renzo, EigenLayer blok zincirine dayalı zincirler arası bir likit restaking protokolüdür. Kullanıcıların Ethereum, Arbitrum ve BNB Chain gibi popüler platformlarda ETH ve diğer likit staking token’ları (LST) stake etmelerine olanak sağlar. Renzo’ya varlıklarını stake eden kullanıcılar, gelecekteki airdroplar ve restaking fırsatları için ezPoint ödülleri kazandıran ezETH ile ödüllendirilir.

Renzo, sermaye kullanımını optimize ederek kullanıcıların yatırım getirisini (ROI) maksimize etmelerini sağlar. Renzo şu anda, Toplam Kilitli Değer (TVL) metrikasına göre likit staking segmentinde en büyük üçüncü proje konumunda.

Renzo Nasıl Çalışır?

Yenilikçi EigenLayer blok zincirine üzerine inşa edilen Renzo, bir Likit Türev platformu olarak işlev görür. Aktif Olarak Doğrulanmış Hizmetler (AVS) sağlayarak tüm EigenLayer ekosistemi için kritik bir arabirim görevi görür. Bu, Renzo’ya geleneksel ETH staking yöntemlerine kıyasla önemli ölçüde daha yüksek getiri sunmasını sağlar.

Renzo, dengeyi korumak için yatırılan her LST veya ETH için eşdeğer miktarda ezETH basar. Daha önce yeterince hizmet verilemeyen bir pazar alanı olan Ethereum restaking için özel olarak tasarlanan Renzo, restaking stratejilerinin etkili bir şekilde uygulanması için akıllı sözleşmeler ve operasyonel node’lar kullanır. Aynı zamanda staking sürecine giren ve çıkan kullanıcılar için bir giriş ve çıkış rampası olarak işlev görür.

Para çekme işlemi, restaking stratejilerinden ve EigenLayer’ın gereksinimlerinden etkilenir ve minimum 7 gün sürer, seçilen AVS’ye göre değişiklik gösterir. Önemli olarak, Renzo kullanıcıların EigenLayer tarafından üretilen toplam ödülleri aldıklarını garanti eder. Kullanıcılar tarafından ödenen ücretler, protokol hazinesine katkıda bulunur ve Renzo node operatörlerini tazmin eder.

Özetle Renzo, kullanıcıların Ethereum restaking dünyasını keşfetmeleri için erişilebilir bir giriş noktası sağlamanın yanı sıra net bir çıkış stratejisi de sunar. Bu ikili işlevsellik, Renzo’yu Ethereum restaking yoluyla getirilerini maksimize etmek isteyen herkes için değerli bir araç haline getirir.

Renzo ezPoint Nedir?

Renzo’nun 18 Aralık 2023’teki resmi Beta lansmanından bu yana, cüzdanlarında ezETH bulunduran kullanıcılar, sahip oldukları her ezETH için saatte 1 Renzo ezPoint kazanır. Renzo ayrıca belirli bir zaman dilimi içinde yatırılan her 1 ETH için ek olarak 200 ezPoint hediye eden ezPoints promosyonları da düzenler.

Ancak Renzo, kullanıcıların birden fazla ödül kazanmak için sürekli olarak ezETH alıp satarak sistemi suistimal etmelerini kesinlikle yasaklar. Bu tür faaliyetlerde yakalanan herhangi bir kullanıcı ezPoints programından çıkarılacaktır.

İşte kullanıcıların ezPoint kazanma yöntemleri:

ezETH Tutmak: Kullanıcılar otomatik olarak sahip oldukları her ezETH için saatte 1 ezPoint kazanır.

Likidite Sağlama: DEX havuzlarında likidite sağlayanlar iki kat ezPoint kazanır (2x).

Referans Programı: Kullanıcılar, Renzo’ya katılıp ETH yatıran referans gösterdikleri kullanıcıların kazandığı ezPoint’lerin %10’unu kazanabilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir