Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.024
% 2.18
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.024
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

İspanyol Vatandaşları Yabancı Kripto Varlıklarını Beyan Edecek!

Yabancı kripto

İspanyol vatandaşların, yurtdışındaki yabancı kripto varlıklarını beyan etmelerini düzenleyen yeni vergi yasalarına göre, beyan süresi 31 Mart 2024 tarihine kadar uzatıldı. İspanyol Vergi İdaresi Ajansı, 29 Temmuz 2023 tarihinde resmi devlet gazetesi Boletín Oficial del Estado’da yayınladığı değişikliklerle birlikte, yurtdışındaki yabancı kripto varlıklar için vergi beyanı sürecinde önemli düzenlemeleri duyurdu.

Vergi beyanı için başvurular 1 Ocak 2024 tarihinde başlayacak ve 31 Mart’ta sona erecek. Bireysel ve kurumsal vergi mükellefleri, 31 Aralık 2023 itibariyle ellerinde bulunan yurtdışındaki kripto hesaplarında tuttukları varlıkların miktarını beyan etmek zorunda kalacaklar.

Yurtdışındaki kripto varlıkları 50 bin avrodan fazla değere sahip olan kişiler, bu varlıklarını beyan etme yükümlülüğüne tabi tutulacak. Kripto varlıklarını özel cüzdanlarda saklayan yatırımcılar ise normal varlık vergisi formunu kullanarak beyanlarını gerçekleştirecekler.

yabancı kripto

 

İspanyol Vergi İdaresi, son dönemde yerel kripto varlık sahiplerinden vergi toplama çabalarını artırmıştır. Nisan 2023’te, 2022 mali yılına ait kripto vergilerini ödemeyen 328 bin kişiye uyarı gönderildi. Bu, 2022 yılında 150 bin uyarı ile bir önceki yıla göre %40’lık bir artışı temsil ediyor. 2021 yılında ise sadece 15 bin bildirim yapılmıştı.

Ülke, kripto paraları kontrol altında tutma amacıyla çeşitli düzenlemeleri hayata geçirerek aktif bir şekilde hareket etmektedir. Ekim ayında, İspanya Ekonomi ve Dijital Dönüşüm Bakanlığı, Avrupa Birliği’nde bir ilk olan Kripto Varlık Piyasaları Yönetmeliği’nin, resmi olarak açıklanan tarihten altı ay önce, yani Aralık 2025’te yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Kasım ayında ise İspanya Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu, kripto para tanıtım kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle bir teknoloji sağlayıcısına karşı ilk davasını açtı.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir