Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.447
% 0.30
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.447
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Reddit Blockchain Projesini Kaldırıyor!

Reddit, Community Points’i Azaltıyor! Şirket, blockchain tabanlı “internet puanları” programını yaratıcıları ve geliştiricileri ödüllendirmek için tasarlanmış programı, ölçeklemesi daha az zor olan ödül programlarını önceliklendirmek amacıyla kaldırıyor. Reddit’in tüketici ve ürün iletişimi direktörü Tim Rathschmidt:

“Community Points için gelecekte bazı fırsatlar gördük, ancak ne yazık ki gerekli kaynaklar haklı çıkaracak kadar yüksekti,”

“Düzenleyici ortam sonrasında bu çabaya eklenmiştir. Community Points’i destekleyen moderatörler ve topluluklar inanılmaz işbirliği yaptılar – ancak ürün artık ölçeklenmeye uygun değil.”

Community Points, Kasım ayının başlarına kadar aşamalı olarak sona erecek ve Redditors’a topluluklarının bir parçasını “sahip olma” fırsatı olarak tanıtıldı. İlk olarak 2020 yılında başlatılan Community Points, seçili subreddit’lerde olumlu bir şekilde etkileşimde bulunan kullanıcılara ödüllendirildi ve daha iyi içerik ve konuşmayı teşvik etmek amacıyla kullanıldı. Puanlar esasen Reddit’in Kasa’sında saklanan Ethereum jetonlarıyla değiştirilebilirdi ve bir kripto para cüzdanı gibi çalışıyordu.

Verildikten sonra Reddit veya moderatörler başka bir kullanıcının Community Points‘lerini geri alamazdı. Puanlar özel rozetler ve animasyonlu emojileri açan üyelikler gibi özel özelliklerde kullanılabilirdi. Harcandıktan sonra puanlar “yakıldı.”

Community Points, toplulukların en büyük katkıda bulunanlarını işaretlemek için kullanıcı adlarının yanında bir “itibar” ölçüsü olarak görüntülendi. Puanlar blok zincirde olduğundan, program kullanıcıların çevrimiçi herhangi bir yerde “itibarlarını” göstermelerine izin vermeyi amaçlıyordu ve diğer sitelere veya uygulamalara gömülebilirdi. Reddit’ten yasaklansa bile, puanlar hala blok zincirde var olacaktı, ancak Kasa’larına erişim kaybedecek ve puanlar işe yaramaz hale gelecekti.

Ancak Community Points’un ölçeklenmesi Reddit için büyük bir zorluk teşkil etti. Pilot program başlangıçta yüksek işlem ücretleri ve sınırlı bant genişliğine sahip olan Ethereum’u kullanıyordu.

“Örneğin, tüm Reddit kullanıcılarını ana Ethereum ağına koymak, uygulanabilir olmayacak ve maliyeti yüksek olacaktır,” Community Points sayfasında belirtildi. “Bu nedenle merkezi olmayan, güvenli ve yine de yüksek ölçeklenebilir çözümlere yoğun bir şekilde araştırma yaptık.”

Reddit, Community Points’ü 2022’de Ethereum’un üzerine inşa edilmiş Arbitrum Nova‘ya taşıdı. “Bu, ultra düşük maliyetli işlemleri, çok yüksek enerji verimliliğini ve güçlü güvenlik garantilerini mümkün kılan ölçekleme teknolojilerini uygulama olanağı sağlar,” SSS’de belirtildi. Ancak bu bile Reddit için pratik değildi. Community Points’u başlattıktan bu yana Reddit, moderatör ödülleri programı ve Katkı Programı gibi bir dizi topluluk teşviki başlattı ve Reddit altınını ve karma puanlarını nakde dönüştürerek kullanıcılara gerçek para ödülü sundu. Katkı Programı altında, en az 30 gün içinde en az 10 altın kazanan Redditor’lar aylık bir çekim talep edebilirler. 5.000’den fazla karma puanı (toplam oy) olan Reddit kullanıcıları başına 1 dolar kazanabilirler.

Dikkatinizi çekebilir: FED Yetkilisinden CBDC Yorumu!

“Topluluk yönetimini ve toplulukları ve katkıları güçlendirmenin yollarını geliştirmeye hala devam ediyoruz,” Rathschmidt dedi. Bu ürünün arkasından geçme nedenlerimizden biri, Community Points programının yapmaya çalıştığını başarmaya çalıştığımız bir dizi ürünü zaten başlattık veya aktif bir şekilde yatırım yaptık, bunlar daha kolay benimseniyor ve anlaşılıyor.”

Bu özelliklerin, Community Points’un satın alabileceği gibi, herhangi bir topluluğun kullanımına sunulması gerektiğini ekledi. Program tamamen kaldırıldığında beta katılımcıları artık Puanlarını Kasa’larında görmeyecekler ve topluluklarında artık puan kazanmayacaklar. Rathschmidt kesilen subreddit sayısının kesin bir sayısını veremeyeceğini belirtti, ancak “parmaklarınızın üzerinde sayabilir ve birkaç parmağınız boşta kalabilir” dedi.

Bu yıl sona erdirdiği tek ödül programı değil. Bu yılın başlarında Reddit, kullanıcıların diğer kullanıcılara Altın ve diğer para birimleri vermek için kullanabilecekleri madeni para sistemini sona erdirdiğini duyurdu. Bu duyuru, Reddit’in API değişikliklerine karşı site genelinde yapılan protestoların ardından geldi ve 8.000‘den fazla subreddit’in 48 saat boyunca kapatılmasıyla sonuçlandı ve zaten hayal kırıklığına uğramış Reddit kullanıcıları arasında oldukça popüler değildi. Ödüller ve önceki ödül programı altında mevcut paralar Eylül ortasına kadar kullanılabilir durumdaydı. Reddit, aynı ayın sonlarında Katkı Programını duyurdu.

Rathschmidt, şirketin Community Points’u Katkı Programı için kaldırmadığını, daha fazla kullanıcıya fayda sağlayacak ve ölçeklenebilir olan programları önceliklendirmek amacıyla kaldırdığını belirtti. “Bu sadece bir örnek. Şimdi, Community Points programının yapmaya çalıştığını başarmaya çalışan bir dizi ürünü ölçeklendirebiliyoruz – subreddit karma ve gif’ler gibi,” dedi. “Community Points’un birçok faydası zaten platforma entegre edilmiştir.”

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version