Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.557
% 1.50
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.557
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

ProShares’in Bitcoin ETF’si Büyük İlgi Görüyor!

ProShares'in Bitcoin ETF'si Büyük İlgi Görüyor

ProShares Bitcoin Strategy ETF, 26 Haziran’da en yüksek haftalık girişini yaşayarak 1 milyar doları aştı.

Son zamanların popüler konularından biri olan Btcion ETF hizmetleri yatırımcılar tarafından büyük ilgi görüyor. Bloomberg’ın ETF analisti Eric Balchunas yaptığı analizde, ProShares Bitcoin Strategy ETF hizmetinin 26 Haziran’da 65,3 milyon dolarlık girişle bir yıl içindeki en büyük artışını kaydetti.

ProShares’in Bitcoin ETF’si BITO, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki ilk Bitcoin bağlantılı ETF olma özelliğine sahip. Bu nedele yatırımcılar arasında oldukça popüler.

ProShares’e göre, BITO fonu 2023’ün başından bu yana %59,6 kazanç sağlamıştır. Ayrıca, BlackRock’ın kendi Bitcoin ETF’si için başvuruda bulunmasından bu yana Bitcoin türevlerine olan ilginin arttığı görülmektedir.

Balchunas, BITO’nun Bitcoin’i “hemen hemen mükemmel bir şekilde takip ettiğini”, spot fiyatları yıllık %1,05 oranında geride bıraktığını ve %0,95’lik bir yönetim ücretine sahip olduğunu belirtti.

Bitcoin ETF Rüzgarı Sürüyor!

Deribit kripto opsiyon borsasına göre, Bitcoin vadeli işlem açık faizi (OI) geçen haftadan bu yana artmaktadır. OI şu anda 25 Haziran itibariyle 319 milyon dolar seviyesinde bulunmakta olup, geçen haftaya göre yaklaşık %30’luk bir artış kaydetmiştir.

OI, henüz sonuçlanmamış vadeli işlem sözleşmelerinin toplam sayısının bir ölçüsüdür.

ETF ticaretindeki canlanma ve buna bağlı olarak ortaya çıkan Bitcoin fiyatının yükselmesi, dünyanın en büyük kripto varlık yöneticisi Grayscale için de olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), uzun süredir spot Bitcoin fiyatlarına göre büyük bir indirimle işlem görürken, bu indirimin azalmasıyla birlikte doğru yönde ilerlemektedir.

Grayscale primi olarak da bilinen iskonto, %31,2 seviyesindedir. Bu oran, Aralık ayında %49’a kadar düşmüştü.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot Bitcoin ETF’sini onaylama süreci belirsizliğini korumaktadır, ancak BlackRock’ın başvurusunu takiben yeni bir başvuru dalgasıyla rekabet şimdiden başlamış durumdadır.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir