Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$59.673
% 6.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 59.673
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Profesyonel Analist: Bu Bitcoin İçin Büyük Sorun!

Profesyonel bir kripto para analisti olan Jim Bianco, Bitcoin için bir hype sorunu olduğunu ortaya koydu. Erken BTC yatırımcısı, lider kripto için bazı sorunları masaya yatırıyor.

Bitcoin için büyük sorun: Enflasyon

Tanınmış bir analist olan Jim Bianco, geçtiğimiz günlerde Twitter’dan Bitcoin’in enflasyondan korunma işlevi görmemesinin bir sorunu olduğunu belirtti. Bianco’ya göre, son altı ay boyunca Bitcoin, S&P 500 vadeli işlemleriyle adım adım işlem gördü.

Kripto paralar ve hisse senetleri koordine işlem görmeye devam ettikçe, önemli bir korelasyon olacak. Bianco’ya göre, Bitcoin aslında “kaldıraçlı bir çöküş” ile aynı. Analist, “bu şekilde olmaması gerektiğini savundum ve öyle de devam ediyor” diyor.

Bianco, Fed’in kolay para politikasını eleştirmiş olsa bile gizlice daha fazla para bastığını umuyor. Çünkü risk varlıkları genellikle düşük faiz oranlarından ve çeşitli niceliksel genişleme türlerinden yararlanmaktadır. Analist, bunun Bitcoin’in uzun vadeli hedefleri için önemli bir sorun olduğunu iddia ediyor.

Bitcoin için en son çeyrek on yıldan fazla bir süredir en kötü performans oldu

Ağırlıklı olarak teknolojiye ağırlık veren ve sıklıkla kripto para birimleriyle yüksek düzeyde korelasyona sahip olan Nasdaq Composite, 2008’den bu yana en kötü çeyreğini yaşadı. Bitcoin’in 2022’deki piyasa volatilitesi sırasında güvenli bir liman sağlayamaması, en büyük kripto para biriminin gerçekten risksiz bir yatırım olduğu fikrini destekliyor.

ABD’nin önde gelen bankalarından Bank of America, Mayıs ayında, hisse senetlerine benzer davranma eğilimi nedeniyle Bitcoin’in pratik bir portföy çeşitlendiricisi olmadığını belirtti. Bu nedenle, en büyük kripto para birimi enflasyona karşı korunma olarak kullanılamaz. Peki Bitcoin’in bu istikrarsızlığı nedenler kaynaklanıyor?

BTC bu yüzden başarısız oldu

Milyarder yatırımcı Paul Tudor Jones, bir enflasyon riskinden korunma aracı olarak Bitcoin konusunda iyimser. Ancak, Dallas Mavericks’in sahibi ve yatırımcısı Mark Cuban, bu fikri bir “pazarlama sloganı” olarak reddetti. Başka bir argüman, Bitcoin’in, altın kabul edildikçe zaman içinde içsel bir değer deposuna sahip olacağıdır. Destekleyenler, Bitcoin’in zamanla değer kaybetmeyecek bir varlık olarak görüleceğine inanıyor. Sertifikalı finansal planlayıcı ve Fit Advisors’ın kurucusu Anjali Jariwala’ın bu konuda söyleyecekleri var. Analist, “volatilitenin boyutu önemli, Bitcoin’i bir değer deposu olarak görmek benim için çok zor” diyor.

Jariwala, genel olarak kriptoya yönelik olumsuz beklentilere sahip. Analist, Bitcoin ve kripto paraların, henüz altın işlev görmeyen yeni bir varlık türü olduğunu söylüyor. Çünkü “bir mal veya hizmetle kolayca değiştirilemiyor”. Kıtlığına rağmen, Bitcoin gibi kriptoların fiyatının hala büyük ölçüde tüketici duyarlılığına dayandığını söylüyor. Coinmuhendisi.com analizlerinde yer verdiğimiz üzere, Plan B bu konuda oldukça iyimser bir tahmin yaptı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir