Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.457
% 2.38
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.457
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Popüler Analist Uyardı: Haftaya Altın Bu Seviyelere Kayabilir!

Deneyimli analist Christopher Lewis, altın piyasalarının, sıçramadan önce 1.890 dolar seviyesine bakmak için hafta boyunca önemli ölçüde bozulduğunu belirtiyor ve sarı metalin rotasına ilişkin tahminlerini paylaşıyor. Christopher Lewis’in teknik analizini kendi anlatımıyla Coinmühendisi.com okuyucuları için hazırladık.

“Bu durum hariç, altın oldukça çekici olmaya devam edecek”

Altın piyasaları, işlem haftasında biraz sıçramadan önce 1.890 dolar seviyesine ulaşmak için oldukça sert düştü. Bu noktada piyasa, geçen hafta oluşan kayan yıldız ve potansiyel “çifte tepe” ile savaşmaya çalışıyor gibi görünüyor. Ancak bu noktada buna trade’i zor bir piyasa olarak baktığımızı düşünüyorum ve bu noktada 2.000 dolar seviyesine geri dönmeye çalışıyor gibiyiz.

Şamdan tabanının altına ve belki de daha da önemlisi 1.880 dolar seviyesinin altına düşersek, bu biraz sorun olur. Yine de bu noktada, ivme veya bir tür olay/duyuru nedeniyle bir sonraki gideceğimiz yönü anlamak için biraz aralık oluşturmaya çalışıyoruz. Neticede ABD doları ve enflasyona göre hareket edecek bir piyasa bu. Başka bir deyişle, pozisyon boyutunuz konusunda dikkatli değilseniz, bu çok fazla baş ağrısına neden olan çok gürültülü bir piyasa olacak. Bununla birlikte, bu, sonunda tekrar zirvelere ulaşmaya çalışacak bir piyasa. Ancak 1.880 dolar seviyesinin altına düşersek, o zaman 50 Haftalık EMA’ya bakmamız mümkün.

Bu zayıflık senaryosunda, büyük olasılıkla çok fazla ABD doları gücü ve belki de Ukrayna ve Rus hükümetleri arasında bir tür barış anlaşması imzalanmasıyla ilgisi olacaktır. O zaman hariç, altının oldukça çekici olmaya devam edeceğini düşünüyorum.

Yükselen faizler, sarı metali daha az cazip hale getiriyor

Avrupa’daki jeopolitik risklerin artmasıyla tüm dünyaya yayılan yüksek enflasyonla birlikte, merkez bankaları da hızlanıyor. Geçtiğimiz hafta, İngiltere Merkez Bankası ve Federal Rezerv faiz artırım döngüsüne başladı. Altının traderlar için faiz gibi bir getirisi olmadığı dikkate alındığında, itibari para karşıtı bir araç olarak görülüyor. Dolayısıyla küresel çapta yükselen bir faiz ortamında, altını nispeten daha az çekici hale getiriyor.

Önümüzdeki hafta Jerome Powell’dan San Francisco şube başkanı Mary Daly’ye ve St. Louis şube başkanı James Bullard’a kadar bir dizi Fed konuşması sahne alacak. Piyasalar, konuşmalardan Fed’in enflasyon ve Ukrayna konusundaki düşüncelerine ilişkin ipuçları arayacak. Geçen hafta Fed’in Mayıs toplantısında 50 baz puanlık bir faiz artırımına ilişkin bahislerin yaklaşık %50’ye yükseldiğini hatırlatalım.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir